Exposities uitgelicht › Treant Zorggroep

Exposities uitgelicht

Bethesda: Linda van Huffelen

Linda van Huffelen maakt onder de naam Glasuniek objecten en sculpturen van glas. Kenmerken van haar werk zijn:

  • Subtiel krachtige en toch vloeiende vormen en lijnen
  • Vloeiende kleurverloop
  • Beeldend met veel nadruk op reliëf en dimensies
  • Kleurrijk
  • Vernieuwend

 

Doorvallend licht is in haar werk heel belangrijk. Zij boetseert als het ware met licht en kleur, waarbij glas slechts het medium is.

Haar inspiratiebron kan overal liggen. Mensen en hun emoties en gevoelens vormen wel een veelvoorkomend thema. Linda vindt het een fantastische uitdaging om in het weerbarstige, maar oh zo mooie materiaal glas in een paar lijnen een duidelijk karakter neer te zetten. In de portretten in glas, die zij maakt, komt dit duidelijk naar voren.

Ook in de serie dansers is het niet zozeer een afbeelding van een danser, maar eerder van het karakter van de dans: ingetogen of uitdagend, precies of uitbundig, elke dans heeft zijn eigen specifieke karakter. Veel titels van werken verwijzen naar songteksten.

Alle objecten zijn gemaakt met de techniek glasfusing (glasversmelting). Hierbij worden platen gekleurd glas samengesmolten in een glasoven bij een temperatuur van 800 0C (glasfusing).

Locatie: ziekenhuislocatie Bethesda, vitrinekasten
Periode: oktober t/m december 2019

 

Bethesda: Fokke Wester

Fokke Wester (1951) uit Emmen exposeert zijn schilderijen op de eerste verdieping van ziekenhuislocatie Bethesda bij de lift.

‘Ik ben amateur kunstschilder en heb een eigen atelier aan huis. Mijn werken maak ik zowel in acryl als in olieverf. Ook werk ik in verschillende stijlen. Zowel realistisch, impressionistisch als fijnschilderwerk.

 

Dit laatste veelal op paneel. Via een academie voor fijnschilderkunst probeer ik deze techniek nog te verbeteren. Ook voor de andere stijlen zijn een aantal van de technieken van deze opleiding goed toe te passen. Ik werk met veel en heldere kleuren, over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals dieren, portretten en landschappen. Regelmatig verkoop ik werken die ik in opdracht maak, maar ook vaak verkoop ik uit mijn collectie van bestaande werken.

Meerdere malen heb ik werken ter beschikking gesteld om geveild of verkocht te worden waarbij de opbrengst naar goede doelen gaat. Om een betere indruk van mijn werk te krijgen zou ik u willen verwijzen naar mijn website en mocht u geïnteresseerd zijn kunt u contact opnemen via onderstaande gegevens. Mijn motto is: Een schilderij moet een genot zijn om naar te kijken, een goede decoratieve waarde hebben, maar vooral een emotionele binding hebben met de eigenaar. www.fokkewester.nl

Locatie: ziekenhuislocatie Bethesda, liften eerste verdieping
Periode: oktober t/m december 2019

Besthesda: collectief Zelus

Sinds zes jaar bestaat het schilderscollectief Zelus.
Zelus is de Griekse god die staat voor ijver, geestdrift en volharding. Een toepasselijke naam want de leden, vrouwen en mannen, hebben allemaal minstens tien jaar schilderles gehad voor ze het collectief hebben opgericht.

De thuisbasis van Zelus is het wijkgebouw ‘de Weideblik’ Hoogeveen. Daar wordt iedere vrijdagochtend geschilderd. Eén keer in de drie weken is er begeleiding van Peter Geerts, kunstenaar uit Zwolle 
Het doel is om zo schilderkunstig mogelijk te leren schilderen, dat wil zeggen: het schilderproces is minstens zo belangrijk dan het uiteindelijke schilderij. Dat levert naast mooie en interessante werken ook boeiende gesprekken op, over wanneer iets kunst is.

 

Locatie: ziekenhuislocatie Bethesda, gangen poliklinieken
Periode: oktober t/m december 2019

De onderwerpen de schilderijen zijn gebaseerd op fantasie, landschappen, dorpen en delen van een huis. Denk aan ramen en deuren. De acryl schilderijen zijn gemaakt met een schildersmesje of penseel. Door het gebruikmaken van en schildersmesje wordt je werk vaak wat losser en iets minder precies.

Lees meer over Henk Jansen

Refaja: Marita de Boer

Ik ben Marita de Boer en ik schilder abstracte schilderijen. Ik doe dit naast mijn baan als assistente jeugdgezondheidszorg bij de GGD Drenthe. Sinds een aantal jaren schilder ik in een schildersgroep en thuis, ook heb ik jaren les gehad. Ik ben begonnen met schilderijen in de nuances zwart, grijs, wit en gebruik daarbij veel pasta. Tegenwoordig  verwerk ik naast de pasta ook  allerlei andere materialen in mijn schilderijen en meer kleuren. Het schilderen brengt mij ontspanning en ik kan mijn creativiteit erin kwijt.  

Locatie: ziekenhuislocatie Refaja
Periode: juli t/m maart 2020

Refaja: Jannie Eding

Als kind was ik altijd al erg creatief. Ik ben pas in 2008 gaan schilderen. Ik heb les genomen en was direct enthousiast. Ik schilder op doek met acrylverf. Ik werk het liefst met paletmes en restmaterialen. Met deze techniek voel ik mij heerlijk en kan ik mij blijven ontwikkelen. Ik hou van heldere en stralende kleuren, dat vind je dan ook terug in mijn schilderijen. Zie jannieeding.nl

Locatie: ziekenhuislocatie Refaja
Periode: juli t/m maart 2020

Marike Bonsema

Marike maakt schilderijen met olieverf met als onderwerp voornamelijk koeien. Haar voorliefde voor koeien komt omdat ze zo lekker eigenwijs zijn volgens Marike. In het voorjaar gaat ze in de buurt van haar woonplaats Aduard op pad om ze te fotograferen zodat ze, ze later kan schilderen.

Naast koeien schildert ze ook varkens, kippen en soms bloemen. Haar werk is altijd realistisch en het liefst maakt ze portretten. Meestal is het echt schilderen met kwasten, maar tegenwoordig ook regelmatig met een paletmes. Als ondergrond gebruikt ze doek of paneel. www.marikebonsema.nl marikebonsema@gmail.com

 

Locatie: ziekenhuislocatie Refaja

Periode: oktober t/m december 2019

Scheper: Schildergroep Colourmix

Deze hechte schilder- en tekengroep komt wekelijks samen. Ze gebruiken verschillende technieken. De groep bestaat uit: Els van Dalen, Doortje Homma, Annie Juffer, Cora Maatje, Margriet Moorman, Margaret Sijbom, Ria Soppe, Toos Ahlers, Sanny Blaauwgeers en Marja den Heijer.

Locatie: ziekenhuislocatie Scheper
Periode: 9 juli 2019 t/m 4 januari 2020

De Horst: Jenny Nes

Jenny Nes uit Diever schildert voornamelijk met gedurfde kleuren en sterke gelaagdheid. Ze gebruikt een mix tussen realistisch en abstract. Jenny neemt al regelmatig deel aan exposities door verschillende plaatsen in Nederland.

Locatie: De Horst
Periode: 3 oktober t/m eind december

Bilderdijk: Schilderclub Bilderijk

De schilderclub van woonwijkcentrum Bilderdijk is een schilderclub waar de bewoners mooie dingen maken. In totaal zijn 24 schilderen te bezichtigen tijdens deze expositie in Bilderdijk. Samen met de schildervrijwilligers en de bewoners zijn de mooiste schilderijen uitgekozen.