Exposities uitgelicht › Treant Zorggroep

Exposities uitgelicht

Bethesda: Mini Bosman

De felle, niet te negeren kleuren van de schilderijen van Mini Bosman springen direct in het oog. Daardoor is het werk niet mis te verstaan vrolijk van karakter. Onderwerp van haar werk zijn gestileerde vormen uit de natuur, vogels, bloemen vissen. Weliswaar stijlvol geabstraheerd maar nog duidelijk herkenbaar.

De techniek die Mini gebruikt voor haar schilderijen noemt ze papierapplicatie. Ze werkt met gekleurd papier in felle kleuren en gebruikt daarbij zwarte accenten . Haar onderwerpen zijn divers, bloemen, vogels, vissen en ook abstract.

Locatie: ziekenhuislocatie Bethesda, bij de lift + in de gangen bij de poliklinieken.
Periode: juli t/m september 2019

Bethesda: Ali Beumer

Mens en dierfiguren zijn onderwerp van het keramiek van Ali Beumer. Soms hebben deze een formeel karakter maar ook plezierig grappige beeldjes komen uit haar oven. De zorgvuldige afwerking van het werk getuigt van kundigheid en vakmanschap. Kwaliteit spreekt vooral uit het glazuurwerk, zowel klassiek als Raku.

Raku stoken geeft een karaktervol, organisch effect aan het keramiek. Het verloop van dit glazuurproces kent een niet altijd te berekenen eindresultaat. Dit te sturen vraagt veel ervaring, en dat zie je hier terug.

Locatie: ziekenhuislocatie Bethesda, vitrinekasten
Periode: juli t/m september 2019

Bethesda: Annemarie Elberse

Locatie: ziekenhuislocatie Bethesda, vitrinekasten
Periode: juli t/m september 2019

 

Refaja: Henk Jansen

Aangezien Henk als patissier en docent cacao schilderen werkt, leek het hem een logische stap om te gaan aquarelleren. Bij aquarelleren beschik je over aanmerkelijk veel kleuren en bij het cacaoschilderen over bruin van de cacaomassa. In 1990 is Henk begonnen met schilderen met acrylverf op doek, dit afgewisseld met aquarelleren. Als voorstudie gebruikt hij soms aquarel of pastelkrijt. Meer informatie: www.henkjansen-kunst.nl.

Locatie: ziekenhuislocatie Refaja, Oogheelkunde expositieruimte
Periode: april t/m september 2019

De onderwerpen de schilderijen zijn gebaseerd op fantasie, landschappen, dorpen en delen van een huis. Denk aan ramen en deuren. De acryl schilderijen zijn gemaakt met een schildersmesje of penseel. Door het gebruikmaken van en schildersmesje wordt je werk vaak wat losser en iets minder precies.

Lees meer over Henk Jansen

Refaja: Willemien Sloëtjes

Willemien Sloëtjes  tekent en schildert vanaf haar vroege jeugd die ze in Schuinesloot- Slagharen heeft doorgebracht. De onderwerpen zijn veelzijdig, natuur, voorwerpen, personen en dieren. Deze worden gestileerd en enigszins geabstraheerd. Meestal blijft het oorspronkelijke beeld herkenbaar. De compositie blijft in kleurrijke vakken verdeeld en zichtlijnen worden geaccentueerd door kleur of vormkeus. De laatste jaren schildert Willemien acryl aangevuld met olieverf. Ze schildert vaak met behulp van een plastic creditcard in plaats van een schildersmes. De kwast komt er meestal niet aan te pas.   De techniek met de plastic kaart vormt een uitdaging die vele uitwassen kent. Ook de gemengde techniek heeft haar voorkeur, intuïtief starten met kleur en vorm en dan figuratief verder schilderen (Buddha). Willemien heeft vele schildersopleidingen en cursussen gevolgd. Toen ze in het Gooi woonde schilderde ze wekelijks in het atelier van Mark van Praagh. Ook als onderwijzeres heeft ze haar voorliefde voor schilderen kunnen delen met kinderen. Nu ze sinds vijf jaar in Lathen (Duitsland) woont, is schilderen weer een wekelijkse bezigheid geworden.

Locatie: ziekenhuislocatie Refaja
Periode: juli t/m september 2019

Refaja: Marita de Boer

Ik ben Marita de Boer en ik schilder abstracte schilderijen. Ik doe dit naast mijn baan als assistente jeugdgezondheidszorg bij de GGD Drenthe. Sinds een aantal jaren schilder ik in een schildersgroep en thuis, ook heb ik jaren les gehad. Ik ben begonnen met schilderijen in de nuances zwart, grijs, wit en gebruik daarbij veel pasta. Tegenwoordig  verwerk ik naast de pasta ook  allerlei andere materialen in mijn schilderijen en meer kleuren. Het schilderen brengt mij ontspanning en ik kan mijn creativiteit erin kwijt.  

Locatie: ziekenhuislocatie Refaja
Periode: juli t/m september 2019

Refaja: Jannie Eding

Als kind was ik altijd al erg creatief. Ik ben pas in 2008 gaan schilderen. Ik heb les genomen en was direct enthousiast. Ik schilder op doek met acrylverf. Ik werk het liefst met paletmes en restmaterialen. Met deze techniek voel ik mij heerlijk en kan ik mij blijven ontwikkelen. Ik hou van heldere en stralende kleuren, dat vind je dan ook terug in mijn schilderijen. Zie jannieeding.nl

Locatie: ziekenhuislocatie Refaja
Periode: juli t/m september 2019

Scheper: Schildergroep Colourmix

Deze hechte schilder- en tekengroep komt wekelijks samen. Ze gebruiken verschillende technieken. De groep bestaat uit: Els van Dalen, Doortje Homma, Annie Juffer, Cora Maatje, Margriet Moorman, Margaret Sijbom, Ria Soppe, Toos Ahlers, Sanny Blaauwgeers en Marja den Heijer.

Locatie: ziekenhuislocatie Scheper
Periode: 9 juli 2019 t/m 4 januari 2020

De Horst: Rolien Schrik

Rolien Schrik (1965) uit Valthe schildert voornamelijk met acrylverd, zowel op doek als op hout. Ook maakt ze gebruik van andere materialen voor 3D-effecten. Ze schildert diverse onderwerpen: natuurlandschappen, bloemen, dieren, portretten en abstract werk. Een van haar specialiteiten is het schilderen op basis van een foto.

Locatie: De Horst
Periode: juli t/m september 2019

Bilderdijk: Schilderclub Bilderijk

De schilderclub van woonwijkcentrum Bilderdijk is een schilderclub waar de bewoners mooie dingen maken. In totaal zijn 24 schilderen te bezichtigen tijdens deze expositie in Bilderdijk. Samen met de schildervrijwilligers en de bewoners zijn de mooiste schilderijen uitgekozen.