Zorgcafé Westerbork op 5 oktober in teken van hersenletsel › Treant Zorggroep

Zorgcafé Westerbork op 5 oktober in teken van hersenletsel

Geplaatst op: 22 september 2016

Op woensdag 5 oktober houden woonzorgcentrum ’t Derkshoes, stichting Huisvesting Ouderen Westerbork (SHOW) en Treant Zorggroep weer het Zorgcafé Westerbork. Samen bieden ze een ontmoetingsplek voor mensen met een neurologische aandoening die invloed heeft op het dagelijks functioneren. Het zorgcafé op 5 oktober staat in het teken van hersenletsel. Mensen met hersenletsel, familieleden en mantelzorgers zijn die dag van 14.30 tot 16.30 uur van harte welkom in ’t Aole Gemientehoes aan de Hoofdstraat 16 in Westerbork.

In het zorgcafé kan men terecht voor lotgenotencontact, educatie, informatie en ontspanning. Tijdens het zorgcafé op 5 oktober  staat het thema ‘Persoon en/of patiënt’ centraal: wat is de veranderende rol van mensen met hersenletsel en hun omgeving. De heer Bergman, gedragswetenschapper van De Noorderbrug geeft deskundige uitleg. Ervaringsdeskundigen de heer en mevrouw Schonewille vertellen hun verhalen, waarna de aanwezigen hierover met elkaar in gesprek gaan.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het zorgcafé op 5 oktober via info@derkshoes.nl of 0593 33 33 66. De toegang is gratis. De zaal is om 14.00 uur open.

Over het Zorgcafé
Het Zorgcafé Westerbork vindt zes keer per jaar plaats. Tijdens deze bijeenkomsten staat steeds een neurologische aandoening centraal. Bijvoorbeeld Parkinson, hersenletsel of dementie. Een deskundige houdt een inleiding en ook is er een speciale gast die vertelt over het thema. Uiteraard is er volop de gelegenheid om vragen te stellen en om met de andere aanwezigen te spreken.