Zorgcafé Westerbork op 29 oktober van start › Treant Zorggroep

Zorgcafé Westerbork op 29 oktober van start

Geplaatst op: 7 oktober 2015

Op donderdag 29 oktober houden woonzorgcentrum ’t Derkshoes, stichting Huisvesting Ouderen Westerbork (SHOW) en Treant Zorggroep voor de eerste keer het Zorgcafé Westerbork. Samen willen ze een ontmoetingsplek bieden voor mensen met een neurologische aandoening die invloed heeft op het dagelijks functioneren. Het eerste zorgcafé op 29 oktober staat in het teken van Parkinson. Mensen met Parkinson of aanverwante aandoeningen (Parkinsonismen), familieleden en mantelzorgers zijn die dag van 14.30 tot 16.30 uur van harte welkom in ’t Aole Gemientehoes aan de Hoofdstraat 16 in Westerbork.

In het zorgcafé kan men terecht voor lotgenotencontact, educatie, informatie en ontspanning. Tijdens het zorgcafé op 29 oktober belichten fysiotherapeuten Edwin Draaijer en Mirjam Stolp van Treant Zorggroep het thema ‘GROOT bewegen bij Parkinson’. Bewegingsagoog Miranda Veurman van Treant Zorggroep gaat in op de Gardiner-methode: een oefenmethode die de zintuigen en daarmee verschillende hersendelen gelijktijdig stimuleert. Hieraan voorafgaand zal het zorgcafé officieel worden geopend en spreekt directeur Geert Tent van ’t Derkshoes.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het zorgcafé op 29 oktober via info@derkshoes.nl. De toegang is gratis.

Over het zorgcafé
Het Zorgcafé Westerbork vindt zes keer per jaar plaats. Tijdens deze bijeenkomsten staat steeds een neurologische aandoening centraal. Bijvoorbeeld Parkinson, hersenletsel of dementie. Een deskundige houdt een inleiding en ook is er een speciale gast die vertelt over het thema. Uiteraard is er volop de gelegenheid om vragen te stellen en om met de andere aanwezigen te spreken.