Zorgcafé Westerbork op 26 mei in teken van Parkinson › Treant Zorggroep

Zorgcafé Westerbork op 26 mei in teken van Parkinson

Geplaatst op: 3 mei 2016

Op donderdag 26 mei houden woonzorgcentrum ’t Derkshoes, stichting Huisvesting Ouderen Westerbork (SHOW) en Treant Zorggroep voor de vierde keer het Zorgcafé Westerbork. Samen bieden ze een ontmoetingsplek voor mensen met een neurologische aandoening die invloed heeft op het dagelijks functioneren. Het zorgcafé op 26 mei staat in het teken van Parkinson. Mensen met Parkinson of aanverwante aandoeningen (Parkinsonismen), familieleden en mantelzorgers zijn die dag van 14.30-16.30 uur van harte welkom in ’t Aole Gemientehoes aan de Hoofdstraat 16 in Westerbork.

In het zorgcafé kan men terecht voor lotgenotencontact, educatie, informatie en ontspanning. Tijdens het zorgcafé op 26 mei staat het thema ‘de veranderingen bij Parkinson’ centraal. Ervaringsdeskundigen Dhr. De Vries en Mw. Miedema vertellen hun persoonlijke verhalen over de veranderingen in hun dagelijkse leven na de diagnose Parkinson. Jolanda Zemering, Parkinson-verpleegkundige van Treant Zorggroep, vertelt over psychologische veranderingen. Astrid Koppert, GZ-psycholoog van Treant Zorggroep, geeft uitleg over veranderingen in het geheugen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het zorgcafé op 26 mei via info@derkshoes.nl of 0593 33 33 66. De toegang is gratis. De zaal is om 14.00 uur open. 

Het Zorgcafé Westerbork vindt zes keer per jaar plaats. Tijdens deze bijeenkomsten staat steeds een neurologische aandoening centraal. Bijvoorbeeld Parkinson, hersenletsel of dementie. Een deskundige houdt een inleiding en ook is er een speciale gast die vertelt over het thema. Uiteraard is er volop de gelegenheid om vragen te stellen en om met de andere aanwezigen te spreken.