Zorgcafé Westerbork op 24 februari in teken van hersenletsel › Treant Zorggroep

Zorgcafé Westerbork op 24 februari in teken van hersenletsel

Geplaatst op: 3 februari 2016

Op woensdag 24 februari houden woonzorgcentrum ’t Derkshoes, stichting Huisvesting Ouderen Westerbork (SHOW) en Treant Zorggroep voor de tweede keer het Zorgcafé Westerbork. Samen bieden ze een ontmoetingsplek voor mensen met een neurologische aandoening die invloed heeft op het dagelijks functioneren. Het zorgcafé op 24 februari staat in het teken van hersenletsel. Mensen met hersenletsel, familieleden en mantelzorgers zijn die dag van 14.00 tot 16.00 uur van harte welkom in ’t Aole Gemientehoes aan de Hoofdstraat 16 in Westerbork.

In het zorgcafé kan men terecht voor lotgenotencontact, educatie, informatie en ontspanning. Tijdens het zorgcafé op 24 februari, dat wordt georganiseerd samen met Hersenletsel.nl, staat het thema ‘Een luisterend oor’ centraal. Ervaringsdeskundige Dick Blok vertelt zijn persoonlijke verhaal over zijn leven na CVA. Jenny Boer, bestuurslid bij Hersenletsel.nl, geeft uitleg over afasie (taalstoornis als gevolg van hersenbeschadiging). Marieja Tindemans, maatschappelijk werker bij Treant Zorggroep, gaat aan de hand van stellingen in gesprek met de aanwezigen over hersenletsel.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het zorgcafé op 24 februari via info@derkshoes.nl of 0593 33 33 66. De toegang is gratis.

Over het zorgcafé
Het Zorgcafé Westerbork vindt zes keer per jaar plaats. Tijdens deze bijeenkomsten staat steeds een neurologische aandoening centraal. Bijvoorbeeld Parkinson, hersenletsel of dementie. Een deskundige houdt een inleiding en ook is er een speciale gast die vertelt over het thema. Uiteraard is er volop de gelegenheid om vragen te stellen en om met de andere aanwezigen te spreken.