ZLM tekent manifest goede en betaalbare zorg › Treant Zorggroep

ZLM tekent manifest goede en betaalbare zorg

Geplaatst op: 6 december 2014

Zorggroep Leveste Middenveld (ZLM) is één van de elf samenwerkende algemene ziekenhuizen die zaterdag 6 december in een landelijk gepubliceerd manifest een lans breken voor regionale zorg dicht bij huis. Het manifest onderstreept de uitgangspunten van het meerjarenbeleidsplan van ZLM, per 1 januari 2015 Treant Zorggroep. We onderschrijven de gedachte achter het manifest. Patiënten willen hun ziekenhuis graag dichtbij, met een menselijke maat, betaalbare zorg en vrije zorgkeuze. In het manifest stellen de ziekenhuizen dat zorg dichtbij door vaste specialisten en één arts als aanspreekpunt maximale persoonlijke aandacht biedt.

In 2015 nemen we het initiatief om een regionaal zorgnetwerk vorm te geven, waarin we willen samenwerken met andere zorgverleners, apothekers, huisartsen en ondernemers zoals fitnesscentra en detailhandel.

Kom in actie voor goede en betaalbare zorg in uw regio

Onze ziekenhuizen zijn verweven met- en verankerd in de regio. Daar zijn we heel trots op. Wij kennen de bewoners, de lokale gebruiken en de taal, de huisartsen en de andere regionale zorgverleners: dát is onze kracht!

Wij geloven in zorg dichtbij, in ziekenhuizen waar de menselijke maat vanzelfsprekend is.
Door onze omvang bieden we zorg waar het hoort en werken we samen om de zorg betaalbaar te houden. Zo kunnen wij samen met de huisartsen de rol van gids in het zorgaanbod vervullen binnen de regio, en waar nodig daarbuiten.

Patiënten willen hun ziekenhuis graag dichtbij.
Met zo veel mogelijk persoonlijke aandacht van vaste specialisten en medewerkers. Met betaalbare zorg en een vrije keuze. Met bij voorkeur één arts als aanspreekpunt. Wij hebben de ambitie om nog beter samen te werken met verwijzers, welzijnsinstellingen, thuiszorg en verpleegzorg.

In 2015 gaan wij in onze eigen regio BeterDichtbij zorgnetwerken inrichten.
Met activiteiten gericht op regionaal welzijn, gezondheidswinst en vitaliteit. Wij creëren een platform dat werkt aan de gezondheid van onze regio. Lokale ondernemers, lokale bestuurders en uzelf bouwen hier aan mee. Met gemeenschappelijke informatie, voorlichting en communicatie. Om u een duidelijk inzicht te geven in activiteiten en aanbod op het gebied van gezondheid in de regio: hoe blijft u vitaal? Waar kunt u welke hulpmiddelen krijgen? En gebruikmaken van comfortdiensten.

Zo versterken we goede en betaalbare zorg in de eigen regio.
Wij doen een beroep op bewoners en patiënten om duidelijk te maken aan beslissers in de zorg dat u goede en betaalbare zorg in de eigen regio belangrijk vindt. Gezond zijn, dat vinden de meeste mensen immers het allerbelangrijkste. Daar doen we ons best voor.

Diakonessenhuis Utrecht - W.N.M. Hustinx

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis - J.C. Moerland

IJsselland Ziekenhuis - P.H. Draaisma

Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam - W. van Deventer

Slingeland Ziekenhuis - G.P.M. Huisman

Streekziekenhuis Koningin Beatrix - A.J. Kleinlugtenbeld

Tjongerschans, ziekenhuis Heerenveen - F.L.A. Korver

Wilhelmina Ziekenhuis Assen - B.A. Ponsioen

Ziekenhuis Amstelland - J.C. Broertjes

Ziekenhuis Rivierenland Tiel - A.B. Wymenga

Zorggroep Leveste Middenveld - E.J. Janson

Vereniging Samenwerkende

Algemene Ziekenhuizen (SAZ) - A.B. Wymenga (voorzitter)