ZLM en Refaja ziekenhuis ondertekenen intentieverklaring › Treant Zorggroep

ZLM en Refaja ziekenhuis ondertekenen intentieverklaring

Geplaatst op: 30 november 2011

Na de eerste verkennende gesprekken ondertekenden de Raden van Bestuur en stafvoorzitters van Zorggroep Leveste Middenveld - waaronder het Scheper Ziekenhuis in Emmen en Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen - en het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal op dinsdag 29 november een intentieverklaring. Dit betekent dat er onderzoek wordt gedaan naar de haalbaarheid van een intensieve samenwerking. Het onderzoek start in het nieuwe jaar en duurt ongeveer een half jaar.

Het wordt voor ziekenhuizen steeds moeilijker te voldoen aan de oplopende kwaliteits- en volume-eisen die zowel zorgverzekeraars als medische beroepsverenigingen stellen. Beide ziekenhuisorganisaties beogen een optimale invulling van de zorg in de regio. Momenteel zijn er al concrete samenwerkingsverbanden tussen de ziekenhuizen van Zorggroep Leveste Middenveld en het Refaja ziekenhuis op het gebied van de kaakchirurgie, cardiologie en intensive care.

Het speerpunt van de zorginstellingen is het aanbieden en garanderen van kwalitatief hoogwaardige zorg in de regio. De beoogde samenwerking kan daar verder aan bijdragen.