Ziekenhuislocatie Scheper van Treant behaalt wederom NIAZ-accreditatie › Treant Zorggroep

Ziekenhuislocatie Scheper van Treant behaalt wederom NIAZ-accreditatie

Geplaatst op: 24 februari 2017

Vandaag kreeg waarnemend bestuursvoorzitter Carla van de Wiel het positieve bericht dat ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zorggroep de NIAZ-accreditatie wederom heeft behaald. De NIAZ-accreditatie is het belangrijkste keurmerk in de ziekenhuiszorg. Toekenning van dit keurmerk gebeurt door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg (NIAZ), een onafhankelijk instituut dat kwaliteitssystemen in de zorg toetst.

Het keurmerk geeft een indicatie over de manier waarop de zorg binnen een ziekenhuis is geregeld. Controleurs kijken onder meer naar de normale gang van zaken op afdelingen, de kennis van protocollen bij medewerkers en naar de kwaliteitsborging. Met dit belangrijke keurmerk laat ziekenhuislocatie Scheper zien kwalitatief goede, veilige en verantwoorde zorg te leveren. Alle drie de ziekenhuislocaties van Treant Zorggroep zijn in het bezit van een NIAZ-accreditatie.

Het volledige rapport ontvangt Treant Zorggroep eind volgende week. Uitreiking van het certificaat vindt op een later moment plaats.

NIAZ
Het NIAZ voert zijn toetsingen uit met behulp van zeer ervaren mensen uit de zorg zelf die hiervoor speciaal zijn opgeleid. Zij mogen geen band hebben met de instelling die zij toetsen. Op die manier is het NIAZ verzekerd van objectiviteit en kan het toch beschikken over maximale deskundigheid door het ‘oog van de meester’ bij het uitvoeren van toetsingen. Als instellingen aan de eisen voldoen, krijgen zij van het NIAZ het accreditatiebewijs dat aangeeft dat zij hun zorgorganisatie structureel op orde hebben. Dit bewijs is vier jaar geldig waarna het toetsingsproces opnieuw wordt doorlopen. Elke nieuwe toetsingsronde worden de eisen weer iets aangescherpt en is speciale aandacht voor de aandachtspunten van de vorige keer. Het NIAZ maakt deel uit van de internationale gemeenschap van toetsingsinstituten in de zorg.

Gerelateerde locaties