Ziekenhuisinformatiesystemen Treant samengevoegd › Treant Zorggroep

Ziekenhuisinformatiesystemen Treant samengevoegd

Geplaatst op: 3 juli 2017

Op zaterdag 1 juli vond bij Treant Zorggroep de ZIS-migratie (samenvoeging ziekenhuissystemen) plaats. De migratie betrof de samenvoeging van de twee digitale omgevingen van Stadskanaal en Emmen/Hoogeveen. Deze eenwording is nodig om op al onze ziekenhuislocaties goede zorg te kunnen blijven bieden.

Met één systeem zorgen we ervoor dat we overal over dezelfde en volledige informatie beschikken over onze patiënten en hun medische behandeling. Ook is het mogelijk om zonder informatieverlies zorg te leveren over de verschillende locaties.

In totaal waren afgelopen weekend 200 medewerkers bezig om de migratie zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voorafgaand aan de migratie hebben 450 toekomstige gebruikers een gebruikersacceptatietest uitgevoerd. Deze groep gebruikers bestond uit verschillende zorgprofessionals, zoals specialisten, physician assistants, secretaresses, verpleegkundigen en paramedici. Hierdoor is de projectorganisatie in staat geweest het systeem aan te passen naar de behoefte van de vele gebruikers van Treant. 

Wij verwachten dat patiënten weinig ongemak zullen ervaren door de migratie. Met het inplannen van de spreekuren hebben medewerkers van de poliklinieken rekening gehouden met mogelijke uitloop door het samengaan van de systemen.