Ziekenhuis viert Dag van de Stralende Beroepen › Treant Zorggroep

Ziekenhuis viert Dag van de Stralende Beroepen

Geplaatst op: 4 november 2013

De afdeling Radiologie van het Scheper Ziekenhuis besteedt op vrijdag 8 november aandacht aan de Dag van de Stralende Beroepen. Tijdens deze dag, wereldwijd bekend als World Radiography Dag, wordt de ontdekking van de röntgenstraling door professor W.C. Röntgen gevierd. Over de hele wereld is er tijdens de Dag van de Stralende Beroepen aandacht voor het werk van de medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundigen (MBB’ers).

De afdeling Radiologie is de belangrijkste afdeling in het ziekenhuis als het gaat om het gebruik van straling. Veel patiënten komen met deze afdeling en haar medewerkers in contact. Bijvoorbeeld voor het maken van een röntgenfoto, voor een CT- of MRI-onderzoek of voor een onderzoek in het kader van borstkanker.

Kitten Scanner in Scheper Ziekenhuis
Kinderen en hun ouders zijn op 8 november van 13.00 tot 16.00 uur welkom op de afdeling Radiologie in Emmen. Zij kunnen hier kennis maken met de Kitten Scanner, een kleine scanner die kinderen helpt te begrijpen wat er gebeurt tijdens een CT- of MRI-onderzoek. De Kitten Scanner geeft kinderen (en hun ouders) op een ongecompliceerde en leuke manier informatie en bereidt hen voor op het onderzoek. Kinderen mogen de Kitten Scanner zelf uitproberen door een speelgoeddier in de scannertunnel te schuiven.

Kinderen kunnen de Kitten Scanner uitproberen. (Foto: Sander Drooglever).