Treant scoort met laag ziekteverzuim › Treant Zorggroep

Treant scoort met laag ziekteverzuim

Geplaatst op: 12 april 2018

De drie ziekenhuislocaties (Emmen, Stadskanaal en Hoogeveen) van de Treant Zorggroep hebben een van de laagste ziekteverzuimcijfers van Nederland. Hetzelfde geldt voor de ondersteunende diensten van de zorggroep. Dat blijkt uit de Vernet Health Ranking 2017, een ranglijst waarin de verzuimcijfers van Nederlandse zorginstellingen worden vergeleken. Treant scoort een negen en behaalde daarbij de tweede plaats. Vorig jaar haalde Treant ook de tweede plaats op de lijst. Vandaag vond op ziekenhuislocatie Scheper in Emmen de feestelijke prijsuitreiking plaats.

Bij ziekte kijken medewerker en leidinggevende van Treant samen en al in een vroeg stadium naar de mogelijkheden. Ziek zijn overkomt je, verzuim kan soms  worden voorkomen. Een voorbeeld. Soms kan iemand vanwege een blessure geen lopend werk doen, maar gaat zittend werken prima. De focus ligt dan dus op wat de medewerker nog wél kan.

Daarnaast heeft Treant aandacht voor preventie van verzuim. Op tijd wordt bepaald of de belasting in het werk nog past bij de mogelijkheden van de medewerker.

Het ziekteverzuim van het ziekenhuis en de ondersteunende diensten van Treant Zorggroep was in 2017 respectievelijk 3,69 en 3,88 procent. Een laag ziekteverzuim draagt bij aan de kwaliteit van zorg: hoe minder invalkrachten nodig zijn, hoe vaker de patiënt hetzelfde gezicht aan zijn of haar bed heeft.