Ziekenhuis Bethesda tevreden over financieel resultaat 2008 › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Bethesda tevreden over financieel resultaat 2008

Geplaatst op: 26 mei 2009

Ziekenhuis Bethesda is zeer tevreden over de resultaten over 2008. Het ziekenhuis behaalde een uitstekend financieel resultaat van ruim € 2,5 miljoen.

Naast de financiële resultaten bleken ook de kwalitatieve resultaten goed: een sprong werd gemaakt in de AD top 100: van plaats 77 naar 34 (in de top 3 van de noordelijke ziekenhuizen) en een derde plaats in het Roland Berger onderzoek. Ook Zorgpalet steeg 70 plaatsen in de ranking van de Volkskrant.

Het ziekenhuis heeft veel geïnvesteerd in verbetering van het zorgaanbod en de kwaliteit. De verbouwingen met betrekking tot de nieuwe MRI, ruimtes van de CT scanner, echografie, laboratorium en een extra OK zijn gestart en deels afgerond. Extra ruimte voor secretariaten en werkruimtes voor medisch specialisten is gecreëerd door het plaatsen van een dakopbouw en er werd gestart met de bouw van de nieuwe MDOC-verpleegafdeling. Ook is recent de nieuwe afdeling Medium care geopend.

Ook bij zorgverzekeraars deed het ziekenhuis het goed. Dit heeft het afgelopen jaar geleid tot het verstrekken van " "voorkeursleveranciers" en "topcertificaten" van zorgverzekeraars Menzis, Achmea en De Friesland. Daarnaast heeft de kinderafdeling het borstvoedingscertificaat behaald en de vaatchirurgen het vaatkeurmerk. En het afgelopen jaar is het Bethesda Diabetes Centrum geopend en het Bethesda Research Centrum opgericht.

In de samenwerking met Leveste in Emmen is veel bereikt. Het ziekenhuis en Zorgpalet willen dit het komende jaar verder doortrekken.