Ziekenhuis Bethesda scoort drie sterren voor gastvrijheid › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Bethesda scoort drie sterren voor gastvrijheid

Geplaatst op: 13 juni 2012

Ziekenhuis Bethesda heeft op 7 juni, tijdens het Nationaal Congres Gastvrijheidszorg drie sterren gekregen voor zijn gastvrijheid. De 225 deelnemende instellingen zijn beoordeeld op de kwaliteit van hun gastvrijheid, ambiance, eten en drinken. Naast het oordeel van de inspecteurs die de instellingen bezochten, is ook het oordeel van patiënten en cliënten meegewogen.

Ziekenhuis Bethesda verwierf drie van de vijf sterren en wordt in de Sterrengids Gastvrijheidszorg omschreven als: “Een streekziekenhuis met een breed zorgaanbod, waarin patiënten en bezoekers zich vertrouwd voelen. De gratis koffie voor de wachtenden op de poliklinieken wordt buitengewoon gewaardeerd. Het adequate schoonmaakonderhoud zorgt ervoor dat de ruimtes glimmen en blinken, wat vertrouwen schept. Daarbij zorgen de vriendelijke houding van de medewerkers en de rust die in het ziekenhuis heerst ervoor dat mensen zich in Ziekenhuis Bethesda op hun gemak voelen. Gewone en hulpvaardige aandacht is kenmerkend.”

Ziekenhuisdirecteur Dirk Jan van Berckel: “We zijn trots op de behaalde sterren; Ziekenhuis Bethesda heeft gastvrijheid, ambiance en de kwaliteit van het eten en drinken hoog in het vaandel staan. Deze ‘Michelinsterren’ zijn het teken dat we op de goede weg zijn. Om onze patiënten nog beter van dienst te kunnen zijn, starten we binnenkort met de warme maaltijden via ‘meals on wheels’. Hierbij kunnen patiënten aan bed de keuze maken uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten. Hiermee willen we ons gastvrijheidsniveau verder verbeteren.”

Gastvrijheidszorg met Sterren is een waarderingssysteem voor de kwaliteit van de gastvrijheid in zorginstellingen. Iedere (locatie van een) zorginstelling en ziekenhuis in Nederland kan meedoen en krijgt een vermelding in de Sterrengids Gastvrijheidszorg, dé kwaliteitsgids voor eten, drinken, wonen, ambiance en service in zorginstellingen. De gids kan worden beschouwd als de 'Michelingids' voor de zorg. Gezondheidszorg met Sterren is een initiatief van LOC zeggenschap in zorg, Koksgilde en B+B Vakmedianet.