Ziekenhuis Bethesda organiseert minisymposium over pijn › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Bethesda organiseert minisymposium over pijn

Geplaatst op: 2 oktober 2012

Speciaal voor (wijk)verpleegkundigen en andere professionals die beroepsmatig met het thema ‘pijn’ te maken hebben, organiseert Ziekenhuis Bethesda op 16 oktober het minisymposium ‘Opioïden: fabels en feiten’. Het doel is op interactieve wijze de kennis over pijnbestrijding te vergroten.

Het symposium bestaat uit lezingen en workshops. De lezingen gaan over chronische pijn, psychologische factoren bij pijn en opioïdengebruik bij kanker. De workshops belichten fabels en feiten rond opioïden, de PCA-pomp en epidurale pijnbestrijding. Sprekers: anesthesioloog David Post, psychologisch medewerker op de pijnpoli Gerda Renssen en verpleegkundig specialist oncologie Gea Ypenga. De workshops staan onder leiding van Frits van Leeuwen (van farmaceutisch bedrijf Takeda Nederland bv), recoveryverpleegkundigen Saskia Derks en Meike Eujen.

Aanmelden
Het minisymposium vindt plaats op dinsdag 16 oktober van 16.30 tot 19.00 uur (ontvangst vanaf 16.00 uur). Locatie: Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn (op het terrein van Ziekenhuis Bethesda), adres: dr. G.H. Amshoffweg 4 in Hoogeveen. Aanmelden is verplicht en kan tot 11 oktober via e-mail: huisman.j@bethesda.nl onder vermelding van minisymposium opioïden 16 oktober, naam, functie, werkadres, postcode, plaats en telefoonnummer. Deelname is gratis, na afloop ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.