Ziekenhuis Bethesda organiseert informatieavond spataderzorg › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Bethesda organiseert informatieavond spataderzorg

Geplaatst op: 25 maart 2014

Het Flebologie Centrum van Ziekenhuis Bethesda organiseert op dinsdag 25 maart een informatieavond over onderzoek en behandeling van spataderen. Tijdens de informatieavond worden de diverse spataderbehandelingen voor de patiënt op een rijtje gezet. De avond is vrij toegankelijk en start om 19.00 uur.

Wat zijn spataderen? Waardoor worden ze veroorzaakt? En welke spataderbehandelingen zijn er om de klachten te verhelpen? Deze vragen worden tijdens de informatieavond besproken door vaatchirurg B.I. Oranen en dermatoloog G. Spijker. Ook een van de modernste spataderlasertherapieën EndoVeneuze LaserTherapie (EVLT) komt aan bod. Deze methode is vrijwel geheel pijnloos, er is geen ziekenhuisopname voor nodig en de klachten zijn na de behandeling vaak direct verminderd of verdwenen. Physician Assistant M. Dam laat zien hoe de spataderlasertherapie EVLT in de praktijk werkt. Daarnaast geven de laboranten S. Gosker-Dijk, J. van der Lee en M. Jansen een uitleg en demonstratie van een duplexonderzoek. Dit is een onderzoek naar de werking van de aderen, met behulp van geluidsgolven.

Aanmelden
De informatieavond vindt plaats op dinsdag 25 maart van 19.00 tot 21.00 uur (ontvangst met koffie en thee vanaf 18.30 uur). Locatie: Ziekenhuis Bethesda, dr. G.H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen. Bezoekers kunnen zich melden bij de liften op de begane grond. Aanmelden is noodzakelijk en kan via e-mail: pera.p@bethesda.nl, onder vermelding van informatieavond spataderzorg 25 maart.