Ziekenhuis Bethesda organiseert informatieavond spataderzorg › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Bethesda organiseert informatieavond spataderzorg

Geplaatst op: 13 november 2012

Last van vermoeide of onrustige benen? Of van dikke enkels of verkleuringen op het been? Mogelijk worden deze klachten veroorzaakt door spataderen. Spataderen zijn tegenwoordig goed en vrijwel pijnloos te behandelen. Tijdens de informatieavond op woensdag 28 november worden alle behandelingen op een rijtje gezet. De avond is vrij toegankelijk en start om 19.00 uur.

Tijdens de informatieavond bespreken chirurg B.I. Oranen en dermatoloog G.T. Spijker van Ziekenhuis Bethesda wat spataderen zijn, waardoor deze kunnen worden veroorzaakt en welke behandelingen er zijn om de klachten te verhelpen. Ook de nieuwste lasertechniek EndoVeneuze LaserTherapie (EVLT) komt daarbij aan bod. Deze methode is vrijwel geheel pijnloos, er is geen ziekenhuisopname voor nodig en de klachten zijn na de behandeling vaak direct verminderd of verdwenen. AngioDynamics (leverancier van de lasermaterialen) legt uit hoe een laser werkt en hoe de techniek er uitziet.

Aanmelden
De informatieavond vindt plaats op woensdag 28 november van 19.00 tot 21.00 uur (ontvangst met koffie en thee vanaf 18.45 uur). Locatie: Grote Zaal van Ziekenhuis Bethesda, adres: dr. G.H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen. Aanmelden is verplicht en kan tot 26 november via e-mail: pera.p@bethesda.nl onder vermelding van informatieavond spataderzorg 28 november.

Vóór behandeling met de lasertechniek EVLT

Na behandeling met de lasertechniek EVLT