Ziekenhuis Bethesda ontvangt weer borstvoedingscertificaat › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Bethesda ontvangt weer borstvoedingscertificaat

Geplaatst op: 28 juli 2011

De landelijke stichting Zorg voor Borstvoeding heeft het WHO/UNICEF borstvoedingscertificaat wederom uitgereikt aan de kraamafdeling en de kinder- en jongerenafdeling van Ziekenhuis Bethesda. Dit keurmerk geeft aan dat het ziekenhuis voldoet aan de internationaal vastgestelde criteria. Dit houdt in dat alle betrokken medewerkers volgens dezelfde wijze omgaan met begeleiding van en voorlichting over borstvoeding. Hierdoor zijn kwaliteit en uniformiteit gewaarborgd. In november 2008 kreeg Ziekenhuis Bethesda het borstvoedingscertificaat voor de eerste keer. Drie jaar na de uitreiking van het WHO/UNICEF certificaat Zorg voor Borstvoeding vindt een reassessment plaats. Tijdens dit onderzoek wordt nagegaan of de instelling nog steeds dezelfde hoge kwaliteit levert in de begeleiding bij borstvoeding.

Borstvoeding is bewezen de beste voeding voor baby’s. Moedermelk bevat precies die voedingstoffen die een zuigeling nodig heeft om een gezonde groei en ontwikkeling te stimuleren. Dit besef is de aanleiding geweest om het borstvoedingsbeleid duidelijker en vooral eenduidig te maken. Daarom is er het borstvoedingshandboek geschreven. De medewerkers van de kraamafdeling en de kinderen- en jongerenafdeling gebruiken het borstvoedingshandboek als leidraad bij de begeleiding bij borstvoeding.

In Ziekenhuis Bethesda werkt een lactatiekundige, zij is expert op het gebied van borstvoeding. Zij geeft ook voorlichting en begeleiding in bijzondere borstvoedingssituaties.