Ziekenhuis Bethesda ontvangt opnieuw Vaatkeurmerk › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Bethesda ontvangt opnieuw Vaatkeurmerk

Geplaatst op: 4 februari 2009

De Hart & Vaatgroep, een patiëntenorganisatie van en voor mensen met een hart- of vaatziekte, heeft dit jaar opnieuw het Vaatkeurmerk uitgereikt aan Ziekenhuis Bethesda. Dit betekent dat Ziekenhuis Bethesda aan de aangescherpte criteria voldoet.

Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van benen, bekken, buik, aorta en hals.

Vaatchirurg Björn Oranen namens de vakgroep chirurgie: ‘Dit onderstreept wederom dat de kwaliteit van vaatchirurgische zorg in Ziekenhuis Bethesda van een hoog niveau is. Dankzij de goede samenwerking met andere specialismen in het ziekenhuis hebben we dit bereikt. Natuurlijk willen we dit niveau vasthouden en blijven we kijken naar mogelijke verbeteringen. Voor de patiënt is het goed dat ze overzichtelijke en betrouwbare informatie krijgen. Dat geldt overigens ook voor de huisartsen en zorgverzekeraars.’

Er zijn in Nederland ongeveer één miljoen mensen met een hart- en vaataandoening die leiden tot 42.522 sterfgevallen per jaar. De website van het Vaatkeurmerk www.hartenvaatgroep.nl levert de informatie over specifieke aandoeningen of ingrepen vanuit patiëntenperspectief en helpt vaatpatiënten zelfstandig een goede afweging te maken waar men behandeld kan en wil worden.