Ziekenhuis Bethesda ontvangt borstvoedingscertificaat › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Bethesda ontvangt borstvoedingscertificaat

Geplaatst op: 21 november 2008

De kinder- en jongerenafdeling en de afdeling verloskunde van Ziekenhuis Bethesda heeft het WHO/Unicef Zorg voor borstvoedingscertificaat ontvangen. Dit keurmerk geeft aan dat de kwaliteit van de voorlichting en zorg omtrent borstvoeding aan alle eisen voldoet.

Om in aanmerking te komen voor dit keurmerk – ook wel Baby Friendly Hospital initiative genoemd – moet een organisatie aan een tiental vuistregels voldoen. Ziekenhuis Bethesda heeft een uitgebreid borstvoedingshandboek opgesteld, waarin alle protocollen zijn gebundeld.
Alle artsen, verpleegkundigen en verloskundigen zijn geschoold en getoetst. Alle betrokkenen zijn goed op de hoogte van het borstvoedingsbeleid, zodat eenduidigheid ontstaat in de adviezen en zorg rond borstvoeding.De (toekomstige) ouders worden in een vroeg stadium, tijdens het consult van de 20-wekenecho bij de gynaecoloog, gewezen op het belang van borstvoeding. Wie dat wenst, krijgt aanvullende informatie van Betty Bos, lactatiekundige en expert op het gebied van borstvoeding in Ziekenhuis Bethesda. Haar deskundigheid wordt eveneens ingeroepen als borstvoeding tot problemen leidt.

Borstvoeding is de beste keus voor baby’s. Moedermelk is natuurlijk en bevat antistoffen die flesvoeding ontbeert. Kinderen die de borst krijgen, groeien beter en zijn beter beschermd tegen allergieën. Moedermelk is bovendien gratis, hygiënisch en altijd bij de hand. Verder bevordert borstvoeding de binding tussen moeder en kind. En vrouwen die de borst geven, hebben minder kans op borstkanker.