Ziekenhuis Bethesda krijgt vier nieuwe TopZorg-predikaten › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Bethesda krijgt vier nieuwe TopZorg-predikaten

Geplaatst op: 5 november 2009

Ziekenhuis Bethesda heeft dit jaar alle vier nieuwe TopZorg-predikaten van Menzis gekregen. Het ziekenhuis haalde de TopZorg-contracten binnen voor het plaatsen van een heupprothese, knieprothese, het verwijderen van amandelen en de herniaoperatie. De Menzis TopZorg-predikaten worden uitgedeeld aan ziekenhuizen die zorg op maat leveren. Bij TopZorg-behandelingen kan men vertrouwen op zeer goede medische kwaliteit en wordt men sneller geholpen. Ook informatievoorziening en bejegening zijn bovengemiddeld goed.

Kees Donkervoort, voorzitter Raad van Bestuur van Ziekenhuis Bethesda is verheugd met het resultaat. ‘We doen er alles aan om kwalitatief goede en patiëntvriendelijke zorg te bieden. Dit is een mooie bevestiging. We zijn blij dat we aan de TopZorg-predikaten van vorig jaar, voor de behandeling voor liesbreuk en meniscus, dit jaar alle vier nieuwe predikaten toe mogen voegen’.

Menzis-bestuursvoorzitter Roger van Boxtel licht toe: "Ziekenhuis Bethesda laat zien, dat ziekenhuizen ook belang hebben bij objectivering van kwaliteit en dat kwaliteit van zorg verder gaat dan alleen medische resultaten. Een 100% score in deze ronde van TopZorg is gewoon ontzettend knap – compliment aan bestuur en natuurlijk de specialisten en verpleegkundigen die staan voor de kwaliteit in de praktijk."

NCPF
Ook de Nederlandse Patiënten Consumentenfederatie (NCPF) is enthousiast over de nieuwe TopZorg-contracten. Atie Schipaanboord, directeur Beleid en Innovatie van de NCPF: ‘We vinden het mooi dat mede op basis van patiëntencriteria zorg en TopZorg is ingekocht.’