Ziekenhuis Bethesda krijgt Pluim voor vruchtbaarheidszorg › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Bethesda krijgt Pluim voor vruchtbaarheidszorg

Geplaatst op: 13 december 2012

Freya, de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, heeft Ziekenhuis Bethesda een Pluim toegekend. Daarmee is Ziekenhuis Bethesda het 39e ziekenhuis dat een Pluim in ontvangst mag nemen. Met het uitdelen van een Pluim maakt Freya inzichtelijk welke ziekenhuizen voldoen aan de kwaliteitscriteria van de vereniging.

De criteria waarop Freya toetst, zijn onder andere de wijze van informatieverstrekking en het aantal dagen per week dat een vruchtbaarheidsbehandeling kan worden ondergaan. Margreet Miedema, gynaecoloog in Ziekenhuis Bethesda, licht dit laatste punt toe: “Bij ons kunnen patiënten zeven dagen per week terecht voor vruchtbaarheidsbehandelingen.” Een andere criterium waarop Freya toetst, is of een ziekenhuis psychosociale ondersteuning biedt. “We bieden patiënten de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een maatschappelijk werker of psycholoog. Soms kan daar behoefte aan zijn.”

De Pluimen zijn onderdeel van de Monitor Fertiliteits(=vruchtbaarheids)zorg. Dit is een online applicatie waarmee de kwaliteit van vruchtbaarheidszorg in Nederland in kaart wordt gebracht. Via de applicatie kunnen patiënten ziekenhuizen met elkaar vergelijken, op basis van criteria die ze zelf selecteren. De Monitor is te vinden op www.freya.nl.

Freya
Verminderde vruchtbaarheid treft één op de zes paren. Dat wil zeggen dat zij niet binnen een jaar zwanger raken. Freya is de patiëntenvereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Zij ondersteunen paren met een onvervulde kinderwens in alle stadia: van het moment van uitblijven van een gewenste zwangerschap, tijdens het behandelproces en de fase daarna, met of zonder kinderen.