Ziekenhuis Bethesda frist verloskamers op › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Bethesda frist verloskamers op

Geplaatst op: 4 februari 2014

Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen friste onlangs zijn verloskamers op. Doel was het creëren van een fijne ruimte waar vrouwen, maar ook aanstaande vaders zich op hun gemak voelen. Ruimtelijk, prettig verlicht en aansprekende kleuren. Voorzien van moderne voorzieningen. In de drie verloskamers van Ziekenhuis Bethesda werden in 2013 23 procent meer baby’s geboren dan in 2012.

Het bieden van de best mogelijke kwaliteit van zorg staat voorop. Gynaecologen, kinderartsen, verloskundigen en verpleegkundigen werken samen in een hecht team. Dit zorgt voor korte lijnen en heldere afspraken. Tussen verloskundige en gynaecoloog, maar ook tussen dokter en patiënt. Een prettige omgeving is minstens zo belangrijk. Overtollige kastjes en ander meubilair werden verwijderd en de muren kregen een frisse lik verf. De toekomstige ouders kunnen gebruikmaken van televisie en internet en speciaal voor de vader is er een heerlijke relaxfauteuil. “Een verloskamer waarin de aanstaande moeder zich veilig voelt, is van positieve invloed op de bevalling. Hoe meer een vrouw op haar gemak is, hoe beter”, aldus gynaecoloog Miedema van het Hoogeveensche ziekenhuis.

Informatieavond
Zwangere vrouwen kunnen de opgeknapte verloskamers bekijken tijdens een rondleiding. Deze is onderdeel van de informatieavond over zwangerschap en bevalling die Ziekenhuis Bethesda vier keer per jaar organiseert. Tijdens deze avond vertellen gynaecologen en verloskundigen over de zorg voor moeder en kind voor, tijdens en na de geboorte. Ook een kraammarkt is onderdeel van het programma. De eerstvolgende informatieavond is op 20 mei. Overigens is ook buiten deze informatieavond een rondleiding mogelijk, op alle dagen van de week (ook in het weekend).

Meer bevallingen
Doordat meer zwangere vrouwen uit Meppel en omstreken naar Ziekenhuis Bethesda komen om te bevallen (de afdeling Verloskunde van het ziekenhuis in Meppel sloot eind 2012), steeg het aantal klinische bevallingen (onder leiding van een gynaecoloog) met 24 procent ten opzichte van 2012. Het aantal poliklinische bevallingen (onder leiding van de eigen verloskundige) steeg met 22 procent.

Foto: @André Weima Fotografie
Foto: @André Weima Fotografie