Ziekenhuis Bethesda bruist al 100 jaar › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Bethesda bruist al 100 jaar

Geplaatst op: 26 juni 2014

Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen 100 jaar. Dat is donderdagmiddag 26 juni gevierd met de opening van een mini-expositie in het ziekenhuis, door de onthulling van gevelgrote foto’s van de mensen die Bethesda maken tot wat het is: medewerkers en specialisten die dagelijks zorg geven aan de inwoners van Hoogeveen en omgeving. Korte lijnen en persoonlijke aandacht, dat is en blijft waar Bethesda voor staat.

Burgemeester Karel Loohuis en Eric Janson, voorzitter raad van bestuur van Zorggroep Leveste Middenveld, openden 's middags de mini-expositie over 100 jaar Bethesda in het ziekenhuis. Dit is een aanvulling op de exposities in de Historische Kring en Museum De 5000 Morgen in Hoogeveen. In diverse vitrines zijn oude medische instrumenten te zien. In de centrale hal en op de gevel kan men tal van foto’s en sfeerbeelden van nu en weleer bekijken. En wie jarig is trakteert, dus was er op 26 juni 's ochtends voor alle patiënten en medewerkers gebak. Ook was er voor iedereen een speciaal feestmaal verkrijgbaar. De jonge patiëntjes werden verrast door een ballonnenclown en werden getrakteerd op pannenkoeken.

Publiekslezingen
Op deze website staan artikelen die de afgelopen periode zijn verschenen over het 100-jarig bestaan van het ziekenhuis. Het jubileumjaar wordt na de zomer voortgezet met publiekslezingen over medische onderwerpen.

Vroeger
In 1914 opende het ziekenhuis met ruimte voor veertig patiënten. In de afgelopen eeuw is het ziekenhuis gegroeid naar ruim 200 bedden en 1.000 medewerkers. Was Ziekenhuis Bethesda oorspronkelijk een sanatorium waar patiënten, veelal met infectieziekten, langdurig verbleven, tegenwoordig ligt de nadruk op snelle diagnostiek, kortdurende behandeling en nazorg op maat. Dankzij nieuwe medische inzichten en technieken zijn de behandelmogelijkheden enorm toegenomen. Wat niet veranderde, is de warme sfeer en de persoonlijke aandacht. Ook anno 2014 staat de patiënt nog steeds centraal.

Toekomst
Ook voor de toekomst wordt er, samen met partnerziekenhuizen Scheper in Emmen en Refaja in Stadskanaal én een sterke care-organisatie, voor gezorgd dat ziekenhuiszorg voor inwoners van Drenthe en Groningen dicht bij huis beschikbaar blijft.