Ziekenhuis Bethesda biedt extra sterilisatiemethode › Treant Zorggroep

Ziekenhuis Bethesda biedt extra sterilisatiemethode

Geplaatst op: 2 april 2012

Ziekenhuis Bethesda biedt sinds kort een alternatieve vorm van permanente anticonceptie: Essure. In tegenstelling tot de ‘klassieke’ sterilisatiemethode wordt deze ingreep poliklinisch (dagbehandeling) verricht. Er is geen narcose nodig en omdat de sterilisatie vaginaal (via de baarmoedermond) wordt verricht, zijn er geen littekens.

Gynaecoloog Van Goor voert deze sterilisatiemethode binnen Ziekenhuis Bethesda uit en is enthousiast over de Essure-methode: “Voor de patiënt kent deze methode veel voordelen ten opzichte van de ‘gewone’ sterilisatie. De ingreep duurt nog geen tien minuten. Er is geen hersteltijd na de sterilisatie.” Wel is tot drie maanden na de ingreep aanvullende anticonceptie nodig. De sterilisatie is onomkeerbaar. Omdat de ingreep poliklinisch plaatsvindt, is er nagenoeg geen wachttijd.

Een ander voordeel van Essure versus andere anticonceptiemethoden als de pil en het hormoonspiraaltje, is dat er geen hormonen worden toegediend. Veel vrouwen willen na het voltooien van hun kinderwens liever geen hormonen meer gebruiken.

Voor meer informatie over de Essure-methode kunnen belangstellenden terecht op www.bethesda.nl of via de polikliniek Gynaecologie en Verloskunde, telefoon (0528) 286 362.