Zelfstandig oud worden in monumentaal en betaalbaar zorgpand › Treant Zorggroep

Zelfstandig oud worden in monumentaal en betaalbaar zorgpand

Geplaatst op: 12 december 2018

Wonen in een monumentaal pand dat betaalbaar is, karakteristiek, een tikkeltje modern en mét goede zorg dichtbij. Dat kan bij Treant Zorggroep in het monumentale Van Lunzenhuis in Odoorn. Het Van Lunzenhuis werd vanmiddag feestelijk geopend door de bewoners en wethouder Albert Trip van gemeente Borger-Odoorn.

Vier appartementen voor ouderen met een zorgvraag telt het Van Lunzenhuis, dat gebouwd werd rond 1860 en een Rijksmonument is. Dankzij subsidie van Monumentenzorg ging in april dit jaar de verbouw van start.

Eind oktober was de oplevering en zondag verhuisde de eerste bewoner naar het Van Lunzenhuis: ‘ik had nooit verwacht dat ik in zo’n mooi pand zou gaan wonen. Het is nog een beetje wennen, maar ik ga mij hier zeker thuis voelen’, vertelt mevrouw Akkerman trots.

Zorg dichtbij

‘In het Van Lunzenhuis hebben we onze zorgvisie kunnen realiseren’, vertelt manager Belinda Kramer trots. ‘We hebben een fijn en veilig thuis gemaakt met goede zorg dichtbij.’ Zorgmedewerkers van naastgelegen zorglocatie De Paasbergen komen op bezoek voor de benodigde zorg. En andersom kunnen bewoners in De Paasbergen terecht voor een warme maaltijd in het restaurant, om hun dagelijkse boodschappen te halen of voor een afspraak met de huisartsen. ‘Het Van Lunzenhuis is een plek waar bewoners zo lang mogelijk hun eigen leven kunnen blijven leven.’ Een prachtig resultaat en echt een aanwinst voor Odoorn vindt wethouder Trip.

Rondleiding

Tijdens de opening konden aanwezigen een kijkje nemen in het Van Lunzenhuis waar twee bewoners sinds een week wonen. De authentieke buitenkant van het pand is bewaard gebleven, de appartementen ogen karakteristiek en zelfs de oude bedstee uit het voormalig armenwerkhuis is behouden. Tegelijkertijd voldoen de appartementen aan de eisen van deze tijd door het toevoegen van verschillende ICT-toepassingen, zoals automatische verlichting, dwaaldetectie en verpleegoproep. De andere twee bewoners verhuizen binnenkort naar het Van Lunzenhuis.

Gerelateerde locaties