Workshops uiterlijke verzorging bij kanker › Treant Zorggroep

Workshops uiterlijke verzorging bij kanker

Geplaatst op: 17 januari 2017

De ziekenhuislocaties Bethesda en Refaja van Treant Zorggroep houden maandag 6 februari in Hoogeveen en donderdag 9 februari in Musselkanaal een gratis workshop over uiterlijke verzorging bij kanker. Deze workshops die samen met de stichting Look Good Feel Better worden georganiseerd, richten zich op mensen met kanker. Door hen te helpen er goed en verzorgd uit te zien, wil Treant Zorggroep deze patiënten een steuntje in de rug geven.

Kanker en de verschillende behandelingen zoals chemotherapie kunnen leiden tot uiterlijke veranderingen. Zo kunnen patiënten littekens oplopen, haaruitval en huidproblemen krijgen. Stichting Look Good Feel Better zet zich in om mensen met kanker te steunen bij hun uiterlijke verzorging en zichzelf weer te laten zijn.

Make-up en pruiken
Tijdens de workshop krijgen de deelnemers adviezen en tips over het verzorgen van hun uiterlijk. Schoonheidsspecialisten, visagisten en kappers gaan aan de slag met huidverzorging, make-up en de mogelijkheden die een pruik biedt. Er is gelegenheid om te experimenteren met sjaals en andere alternatieven. Ook kunnen deelnemers vragen stellen over het veranderende uiterlijk bij de behandeling van kanker.

Locatie en aanmelden
De workshops vinden plaats op:

  • Maandag 6 februari van 10.00 tot 12.00 uur in Toon Hermans Huis Drenthe, Brinkstraat 5 in Hoogeveen. Opgave via e-mail: oncologie.bethesda@treant.nl of telefonisch 0528 28 68 93.
  • Donderdag 9 februari van 10.00 tot 12.00 uur in de Nardusbloem, Akkerweg 57 in Musselkanaal. Aanmelden kan via e-mail: oncologieconsulenten@treant.nl of telefonisch 0599 65 45 29.

Deelname is gratis. Aansluitend krijgen deelnemers een lunch aangeboden door de inloophuizen. De workshops zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Roparun.

Het gehele jaar door zijn er workshops Look Good Feel Better in de ziekenhuislocaties van Treant. U vindt in de agenda het volledige overzicht van de workshops.

De stichting
De stichting Look Good Feel Better organiseert door het hele land de workshop uiterlijke verzorging bij kanker. Op een positieve manier geeft de stichting praktische informatie en advies over het onderwerp. Meer informatie op www.lookgoodfeelbetter.nl.