Workshop uiterlijke verzorging bij kanker op 4 september › Treant Zorggroep

Workshop uiterlijke verzorging bij kanker op 4 september

Geplaatst op: 8 augustus 2017

Ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zorggroep houdt op maandag 4 september in inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen van 10.00 tot 12.00 uur een gratis workshop over uiterlijke verzorging bij kanker. Deze workshop die samen met de stichting Look Good Feel Better wordt georganiseerd, richt zich op mensen met kanker. Door hen te helpen er goed en verzorgd uit te zien, wil Treant Zorggroep deze patiënten een steuntje in de rug geven.

Kanker en de verschillende behandelingen zoals chemotherapie kunnen leiden tot uiterlijke veranderingen. Zo kunnen patiënten littekens oplopen, haaruitval en huidproblemen krijgen. Stichting Look Good Feel Better zet zich in om mensen met kanker te steunen bij hun uiterlijke verzorging en zichzelf weer te laten zijn.

Make-up en pruiken

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers adviezen en tips over het verzorgen van hun uiterlijk. Schoonheidsspecialisten, visagisten en kappers gaan aan de slag met huidverzorging, make-up en de mogelijkheden die een pruik biedt. Er is gelegenheid om te experimenteren met sjaals en andere alternatieven. Ook kunnen deelnemers vragen stellen over het veranderende uiterlijk bij de behandeling van kanker.

Locatie en aanmelden

De workshop vindt plaats op maandag 4 september van 10.00 tot 12.00 uur in inloophuis Sigrid’s Garden, Weerdingerstraat 252c in Emmen. Aanmelden kan via e-mail: pijnconsulent@treant.nl of telefoonnummers 0591 69 17 89 of 0591 69 13 74. Deelname is gratis. Aansluitend krijgen deelnemers een lunch aangeboden door het inloophuis. De workshop is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Roparun.

De stichting

De stichting Look Good Feel Better organiseert door het hele land de workshop uiterlijke verzorging bij kanker. Op een positieve manier geeft de stichting praktische informatie en advies over het onderwerp. Meer informatie op www.lookgoodfeelbetter.nl.