Workshop uiterlijke verzorging bij kanker in Emmen › Treant Zorggroep

Workshop uiterlijke verzorging bij kanker in Emmen

Geplaatst op: 1 december 2015

Ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zorggroep houdt op donderdag 15 december van 10.00 tot 12.00 uur in Emmen een gratis workshop over uiterlijke verzorging bij kanker. De workshop die samen met de stichting Look Good…Feel Better wordt georganiseerd, richt zich op mensen met kanker. Door hen te helpen er goed en verzorgd uit te zien, wil Treant Zorggroep deze patiënten een steuntje in de rug geven.

Kanker en de verschillende behandelingen zoals chemotherapie kunnen leiden tot uiterlijke veranderingen. Zo kunnen patiënten littekens oplopen, haaruitval en huidproblemen krijgen. Stichting Look Good…Feel Better zet zich in om mensen met kanker te steunen bij hun uiterlijke verzorging en zichzelf weer te laten zijn.

Make-up en pruiken
Tijdens de workshop krijgen de deelnemers adviezen en tips over het verzorgen van hun uiterlijk. Schoonheidsspecialisten, visagisten en kappers gaan aan de slag met huidverzorging, make-up en de mogelijkheden die een pruik biedt. Er is gelegenheid om te experimenteren met sjaals en andere alternatieven. Ook kunnen deelnemers vragen stellen over het veranderende uiterlijk bij de behandeling van kanker.

Locatie en aanmelden
De workshop vindt plaats op dinsdag 15 december van 10.00 tot 12.00 uur in ziekenhuislocatie Scheper, Boermarkeweg 60 in Emmen in vergaderzaal 1 in het onderwijscentrum (1e verdieping). Opgave via e-mail: h.j.binnenmars@treant.nl of telefonisch (0591) 691 380. Deelname is gratis. De workshop wordt mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van stichting Roparun.

De stichting
De stichting Look Good…Feel Better organiseert door het hele land de workshop uiterlijke verzorging bij kanker. Op een positieve manier geeft de stichting praktische informatie en advies over het onderwerp. Meer informatie op www.lookgoodfeelbetter.nl.