Workshop uiterlijke verzorging bij kanker › Treant Zorggroep

Workshop uiterlijke verzorging bij kanker

Geplaatst op: 23 januari 2014

Ziekenhuis Bethesda organiseert op maandag 10 februari in samenwerking met de stichting Look Good... Feel Better een gratis workshop over uiterlijke verzorging bij kanker. De workshop is bedoeld voor kankerpatiënten. Door hen te helpen er goed en verzorgd uit te zien, wil het Hoogeveense ziekenhuis de patiënten een steuntje in de rug geven.

Kanker en de behandeling daarvan kunnen het uiterlijk van de patiënt ingrijpend veranderen. Veel mensen die chemotherapie krijgen, verliezen hun haar of hebben last van nagel- of huidproblemen. Deelname aan de workshop Look Good… Feel Better draagt bij het aan het terugwinnen van het zelfvertrouwen.

Make-up en pruiken
Tijdens de workshop krijgen de deelnemers adviezen en tips over het verzorgen van hun uiterlijk. Onder leiding van schoonheidsspecialisten, visagisten en kappers gaan zij aan de slag met huidverzorging, make-up en de mogelijkheden die een pruik biedt. Natuurlijk is er ook ruimte voor het stellen van vragen over het veranderende uiterlijk bij de behandeling van kanker.

De stichting
De Stichting Look Good… Feel Better organiseert door het hele land de workshops uiterlijke verzorging. Op een positieve manier geeft de stichting informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker aan patiënten, professionals en publiek. Meer informatie op www.lookgoodfeelbetter.nl.

Aanmelden
De workshop vindt plaats op maandag 10 februari van 10.00 tot 12.00 uur, in het Toon Hermans Huis Drenthe, Hoofdstraat 1 in Hoogeveen. Aanmelden kan via e-mail: oncologiemail@bethesda.nl of via telefoonnummer 0528 28 62 22, vragen naar piepernummer 8464 (oncologieverpleegkundigen). Deelname aan de workshop is gratis.