Workshop uiterlijke verzorging bij kanker › Treant Zorggroep

Workshop uiterlijke verzorging bij kanker

Geplaatst op: 13 augustus 2015

Ziekenhuislocatie Scheper van Treant Zorggroep houdt op dinsdag 25 augustus van 10.00 tot 12.00 uur in Emmen een gratis workshop over uiterlijke verzorging bij kanker. De workshop die samen met de stichting Look Good…Feel Better wordt georganiseerd, richt zich op mensen met kanker. Door hen te helpen er goed en verzorgd uit te zien, wil Treant Zorggroep deze patiënten een steuntje in de rug geven.

Kanker en de verschillende behandelingen zoals chemotherapie kunnen leiden tot uiterlijke veranderingen. Zo kunnen patiënten littekens oplopen, haaruitval en huidproblemen krijgen. Stichting Look Good…Feel Better zet zich in om mensen met kanker te steunen bij hun uiterlijke verzorging en zichzelf weer te laten zijn.

Make-up en pruiken
Tijdens de workshop krijgen de deelnemers adviezen en tips over het verzorgen van hun uiterlijk. Schoonheidsspecialisten, visagisten en kappers gaan aan de slag met huidverzorging, make-up en de mogelijkheden die een pruik biedt. Er is gelegenheid om te experimenteren met sjaals en andere alternatieven. Ook kunnen deelnemers vragen stellen over het veranderende uiterlijk bij de behandeling van kanker.

Locatie en aanmelden
De workshop vindt plaats op dinsdag 25 augustus van 10.00 tot 12.00 uur in ziekenhuislocatie Scheper, Boermarkeweg 60 in Emmen in vergaderzaal 2. Opgave via e-mail: h.j.binnenmars@sze.nl of telefonisch 0591 69 13 80. Deelname is gratis.

De stichting
De stichting Look Good…Feel Better organiseert door het hele land de workshop uiterlijke verzorging bij kanker. Op een positieve manier geeft de stichting praktische informatie en advies over het onderwerp. Meer informatie op www.lookgoodfeelbetter.nl.