Workshop uiterlijke verzorging bij kanker › Treant Zorggroep

Workshop uiterlijke verzorging bij kanker

Geplaatst op: 2 april 2015

De ziekenhuislocaties Refaja en Scheper van Treant Zorggroep houden op donderdag 9 april in Musselkanaal en dinsdag 14 april in Emmen een gratis workshop over uiterlijke verzorging bij kanker. Deze workshops die samen met de stichting Look Good…Feel Better worden georganiseerd, richten zich op mensen met kanker. Door hen te helpen er goed en verzorgd uit te zien, wil Treant Zorggroep deze patiënten een steuntje in de rug geven.

Kanker en de verschillende behandelingen zoals chemotherapie kunnen leiden tot uiterlijke veranderingen. Zo kunnen patiënten littekens oplopen, haaruitval en huidproblemen krijgen. Stichting Look Good…Feel Better zet zich in om mensen met kanker te steunen bij hun uiterlijke verzorging en zichzelf weer te laten zijn.

Make-up en pruiken
Tijdens de workshop krijgen de deelnemers adviezen en tips over het verzorgen van hun uiterlijk. Schoonheidsspecialisten, visagisten en kappers gaan aan de slag met huidverzorging, make-up en de mogelijkheden die een pruik biedt. Er is gelegenheid om te experimenteren met sjaals en andere alternatieven. Ook kunnen deelnemers vragen stellen over het veranderende uiterlijk bij de behandeling van kanker.

De stichting
De stichting Look Good…Feel Better organiseert door het hele land de workshop uiterlijke verzorging bij kanker. Op een positieve manier geeft de stichting praktische informatie en advies over het onderwerp. Meer informatie op www.lookgoodfeelbetter.nl. De workshop in het Scheper is mede mogelijk gemaakt door Roparun.

Locatie en aanmelden
De workshops vinden plaats op:

  • Donderdag 9 april van 10.00 tot 12.00 uur in de Nardusbloem, Akkerweg 57 in Musselkanaal. Aanmelden kan via e-mail: oncologie@refaja.nl.
  • Dinsdag 14 april van 10.00 tot 12.00 uur in ziekenhuislocatie Scheper, Boermarkeweg 60 in Emmen in het onderwijscentrum (1e verdieping). Opgave via e-mail: h.j.binnenmars@sze.nl of telefonisch (0591) 691 380.

Deelname is gratis.