Woonzorgcentrum De Paasbergen breidt dagopvang uit › Treant Zorggroep

Woonzorgcentrum De Paasbergen breidt dagopvang uit

Geplaatst op: 2 september 2013

Woonzorgcentrum De Paasbergen in Odoorn start op 2 september met een dagopvang voor bewoners én senioren uit de omgeving.
Vijf dagen per week worden zij ondersteund bij het dagelijks leven, bijvoorbeeld door samen gezellige dingen te doen. Ouderen uit de omgeving zijn welkom als zij graag met anderen in contact willen komen, als er vermoedens zijn van vereenzaming of om bijvoorbeeld de mantelzorger te ontlasten.

De dagopvang biedt plaats aan tien senioren per dag. In groepsverband doen zij mee aan sociale en recreatieve activiteiten, zoals de krant doornemen, puzzelen en handwerken.
Voor het opvangen van de groep vroeg De Paasbergen onlangs via social media om inventaris. Dat is niet alleen nodig om de deelnemers van de dagopvang een gezellig onderkomen te bieden, ook voor het realiseren van bepaalde activiteiten zijn spullen nodig, zoals samen eten koken of gezamenlijk naar een film kijken. Gezocht werd daarom naar keukenspullen, meubels en een dvd-speler. Het publiek, voornamelijk bewoners van Odoorn, reageerde massaal. De lokale bank schonk zelfs een tafel met stoelen.

Woonzorgcentrum De Paasbergen kent al twee dagopvanggroepen, die zijn voornamelijk bedoeld
voor ouderen die in het woonzorgcentrum zelf wonen. De groep die in september start, biedt ook
onderdak aan mensen van buitenaf. Personen die meer informatie willen over de nieuwe
dagopvanggroep of een donatie willen doen, kunnen contact opnemen met de receptie van
woonzorgcentrum De Paasbergen, bereikbaar via telefoonnummer 0591-519191.