Woonzorgcentrum De Horst opent deuren voor 40-jarig bestaan › Treant Zorggroep

Woonzorgcentrum De Horst opent deuren voor 40-jarig bestaan

Geplaatst op: 7 oktober 2013

Woonzorgcentrum De Horst, onderdeel van Leveste Care, bestaat dit jaar veertig jaar. Om dit te vieren, opent het woonzorgcentrum op woensdagmiddag 16 oktober haar deuren. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen omwonenden, familieleden van cliënten en andere belangstellenden een kijkje nemen in het centrum. De activiteit maakt onderdeel uit van een jubileumweek met daarin diverse activiteiten.

Tijdens de open middag kunnen bezoekers aanschuiven bij verschillende creatieve activiteiten die de bewoners uitvoeren, zoals het maken van decoraties, kaarsen en ander handwerk. Ook zijn er stands waarin medewerkers uitleg geven over de verschillende afdelingen van De Horst, zoals de dagbesteding, fysiotherapie, logopedie en ergotherapie. Daarnaast kunnen bezoekers een rondleiding krijgen. Tijdens de rondgang is ook een expositie van kunstwerken van bewoners te zien. Deze expositie is tijdens de hele feestweek te bekijken. De middag wordt muzikaal opgeluisterd door bewoners van het woonzorgcentrum.

Diverse activiteiten
De Horst viert het jubileum met verschillende activiteiten. Zo is er op 12 oktober een reünie voor medewerkers en oud-medewerkers. Daarnaast ontvangen bewoners gedurende de week een jubileumontbijt, verwendag en een bewonersfeest. Radioprogramma Hemmeltied van RTV Drenthe sluit de feestweek op zaterdag 19 oktober af. Tussen 10.00 en 12.00 uur vertellen bewoners en medewerkers in het programma over wonen en werken in De Horst.

Geschiedenis
In oktober 1973 opende prinses Margriet woonzorgcentrum De Horst. De naam staat voor de figuurlijke breuklijn tussen de wijken Angelslo en Emmerhout in Emmen. De Horst is altijd een verpleeghuis geweest, gericht op de somatische verpleeghuiszorg. Met de komst van de waterflat (in 2001) en later de nieuwbouw (in 2006) zijn er ook andere doelgroepen opgenomen. Zoals jongeren met niet aangeboren hersenletsel, mensen die moeten revalideren, palliatieve zorg of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Er wonen nu 180 bewoners in De Horst.