Woonzorgcentra Leveste Care doen mee aan wandelvierdaagse › Treant Zorggroep

Woonzorgcentra Leveste Care doen mee aan wandelvierdaagse

Geplaatst op: 15 mei 2014

Vanaf 19 mei doen bewoners van diverse woonzorgcentra van Leveste Care in Emmen mee aan de wandelvierdaagse. Bewoners van locaties Holdert, Holtingerhof, Valkenhof, De Horst en Zuidermarke komen die week in beweging en wandelen diverse routes. Ook bewoners in een rolstoel doen mee aan de vierdaagse.

De bewoners en cliënten van Leveste Care lopen de vierdaagse in de vorm van een estafette. Zo lopen de mensen maar één avond een bepaalde route. Het wandelschema is als volgt:

  • Maandag 19 mei: bewoners, hun naasten en medewerkers van Holdert lopen via het stadscentrum en de dierentuin naar Zuidermarke.
  • Dinsdag 20 mei: bewoners van locaties Holtingerhof en Valkenhof maken een wandeling langs het Oranjekanaal richting Holdert.
  • Donderdag 22 mei: bewoners van Zuidermarke lopen via het bosgebied Emmerdennen naar De Horst.
  • Vrijdag 23 mei: cliënten van De Horst lopen mee met de slotwandeling van de plaatselijke vierdaagse. De route gaat van Emmermeer naar de voetbalvelden van Drentina.

Dagelijks krijgen de wandelaars op iedere locatie een feestelijke ontvangst met een kop koffie/thee en een presentje, zoals een medaille of een roos.

Senioren in beweging
Leveste Care vindt het belangrijk dat ouderen in beweging blijven en in contact komen met de omgeving. Daarom organiseert Leveste Care regelmatig activiteiten zoals deelname aan de wandelvierdaagse. Met de vierdaagse komen bewoners van de woonzorgcentra op een actieve manier en in een gezellige sfeer in contact met bewoners van de wijk. Daarnaast startte locatie De Horst onlangs met senioren in beweging. Onder persoonlijke begeleiding van een opgeleide instructeur worden de deelnemers getraind en krijgen ze advies. De locaties Holdert, Holtingerhof, Valkenhof, Zuidermarke en Oostermarke bieden sinds kort ook senioren in beweging aan.