Woonwijkcentrum Holdert genomineerd voor Beste Leerbedrijf Horeca 2015 › Treant Zorggroep

Woonwijkcentrum Holdert genomineerd voor Beste Leerbedrijf Horeca 2015

Geplaatst op: 28 oktober 2015

Het Emmense woonwijkcentrum Holdert, onderdeel van Treant Zorggroep, is een van de genomineerden voor de Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca 2015. Tijdens de horecavakbeurs Horecava in Amsterdam RAI in januari wordt bekend gemaakt welk horecabedrijf met de felbegeerde titel naar huis gaat.

In Holdert lopen leerlingen van het Drenthe College stage in het restaurant van het woonwijkcentrum. Gemiddeld hebben drie tot vier leerlingen hier een stageplek. Ze voeren daarbij een scala van werkzaamheden uit. Daarmee is het restaurant van Holdert een veelzijdig leerbedrijf, waarbij de leerlingen tevens ervaring opdoen in de zorg.

Leerbedrijven onmisbaar
De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. De verkiezing wordt georganiseerd door Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH). SVH-directeur Ricardo Eshuis van SVH geeft aan dat leerbedrijven onmisbaar zijn voor het opleiden van jongeren die de horeca in willen: ‘Door deze verkiezing willen wij ze een podium bieden om hun belangrijke en onmisbare werk aan de branche te tonen.’

Horecava
De genomineerde leerbedrijven zijn voorgedragen door mbo-scholen en door leerlingen. Holdert is genomineerd door het Drenthe College. BPV-coördinatoren gaan de genomineerde leerbedrijven beoordelen. Hieruit volgt een top drie van leerbedrijven waaraan de Commissie Beste Leerbedrijf Horeca een bezoek zal brengen. Deze commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de sociale partners, het onderwijsveld, Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), SVH en de winnaars van 2013 en 2014. Tijdens de Horecava 2016 wordt de winnaar van 2015 bekend gemaakt. Het winnende leerbedrijf krijgt een opleidingsbudget van duizend euro, mag een dag meelopen met een SVH Meester en krijgt een zetel in de nieuwe branchevaststellingcommissie die de kwaliteitsstandaarden in de horecabranche vaststelt.

Website
Wie wil zien hoe het woonwijkcentrum Holdert vergaat tijdens de nominatierondes kan dit volgen op www.besteleerbedrijfhoreca.nl. Daar is ook meer informatie te vinden over de verkiezing.