Wisselwerking longziekten en andere aandoeningen › Treant Zorggroep

Wisselwerking longziekten en andere aandoeningen

Geplaatst op: 28 maart 2017

Op donderdag 6 april gaat het bij Longpunt Emmen over wisselwerking tussen longziekten en andere aandoeningen. Want vaak hebben mensen naast een longziekte ook een andere aandoening, zoals diabetes of osteoporose. Gastsprekers zijn Els Bakker en Anja Boot, verpleegkundigen van Treant. Zij vertellen over de wisselwerking met longziekten en diabetes en osteoporose. Tijdens de middag is er alle gelegenheid om in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen. Iedereen is van harte welkom!

Mensen met een longziekte krijgen natuurlijk de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Ervaringen
Voor een antwoord op al deze vragen is er het Longpunt. Een initiatief van het Longfonds (voorheen Astma Fonds) in samenwerking met Treant Zorggroep, ziekenhuislocatie Scheper, en ICARE thuiszorg. Iedere maand zijn er themamiddagen waarop patiënten en hun partners actuele informatie en praktische tips krijgen. Afwisselend houden artsen, fysiotherapeuten, psychologen en maatschappelijk werkers een voordracht. Maar het Longpunt is misschien nog wel het meest waardevol als dé plek om ervaringen uit te wisselen, tips op te doen en zorgen te delen.

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Henk Heuvelink tel. (052) 8371821. Zie ook www.drenthe.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van. Locatie Longpunt Emmen: ‘t Wapen van Emmen, Schimmerweg 1, donderdag 6 april om 14.00 uur.

Gerelateerde specialismen