Weidesteyn ontvangt cheque voor aanschaf elektrische duo-fiets › Treant Zorggroep

Weidesteyn ontvangt cheque voor aanschaf elektrische duo-fiets

Geplaatst op: 19 augustus 2013

Wanneer mensen ouder worden, is fietsen niet meer zo vanzelfsprekend. Een elektrische duo-fiets is dan een uitkomst. De aanschaf hiervan is echter een kostbare zaak. Met de gift van € 1200,- die het Nationaal Ouderenfonds op 16 augustus overhandigde aan Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn in Hoogeveen, kan de aanschaf van de elektrische duo-fiets gerealiseerd worden.

Mensen die vanwege lichamelijke beperkingen of door andere omstandigheden niet meer veilig kunnen deelnemen aan het verkeer, komen met de duo-fiets weer buiten. Voor bewoners en cliënten en bewoners van Weidesteyn, onderdeel van Zorgpalet, is dit belangrijk. “Mensen die in huis soms wat stiller zijn, komen tijdens het fietsen weer aan de praat. Je raakt met elkaar in gesprek over de dingen die je onderweg tegenkomt”, vertelt activiteitenbegeleidster Els de Jong.

De elektrische trapondersteuning maakt het fietsen comfortabel, waardoor bijvoorbeeld ook echtparen er weer samen op uit kunnen. “In plaats van met de taxi, kunnen de mensen nu ook met een familielid of een vrijwilliger de stad in gaan.” Ook interesse om als vrijwilliger met bewoners of cliënten te fietsen? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Jolanda Nijmeijer: nijmeijer.j@zorgpalet.nl.

De heer J. Oldenkamp van het Nationaal Ouderenfonds overhandigt de cheque aan Linsey Smit, bewegingsagoog van Zorgpalet. De heer J. Oldenkamp van het Nationaal Ouderenfonds overhandigt de cheque aan Linsey Smit, bewegingsagoog van Zorgpalet.