Waardering voor mantelzorgers bij Treant › Treant Zorggroep

Waardering voor mantelzorgers bij Treant

Geplaatst op: 11 november 2019

Mantelzorgers zijn belangrijk: zij zorgen vaak voor een direct naaste en vinden daarom de zorg die ze geven vanzelfsprekend. Maar dat is het natuurlijk niet. Gisteren was het de Dag van de Mantelzorg en daarom zette diverse ouderenzorglocaties van Treant mantelzorgers in het zonnetje. Een overzicht van alle activiteiten afgelopen dagen.

Op locatie Holtingerhof in Bargeres werden ruim 30 mantelzorgers in de watten gelegd door een kapper, manicure, mode- en kleuradviseur en konden mantelzorgers deelnemen aan een workshop handlettering. Voor de mannelijke mantelzorgers was er een heuse mannenkapper (barbier) aanwezig. Haren knippen, baarden en snorren trimmen of een kaalgeschoren gezicht: het kon allemaal. De dag werd afgesloten met snert en bonensoep.

Mantelzorgers genieten van high-tea (Oostermarke en Valkenhof, Emmen)

Op locaties Oostermarke en Valkenhof in Emmen konden mantelzorgers genieten van een compleet verzorgde high-tea. ‘Mantelzorgers zijn onmisbaar en verdienen het in het zonnetje te worden gezet. Met deze high-tea steken wij hen een hart onder de riem en spreken wij onze waardering uit voor hun inzet voor degene die hun zorg nodig hebben’, aldus activiteitenbegeleider Christa Zwiers van Oostermarke. Tijdens de high-tea maakten mantelzorgers kennis met elkaar en wisselden ze ervaringen uit. 

Belevingsavond en maaltijd voor mantelzorgers (Holdert, Emmen)

Ervaren hoe het is om in een tillift te zitten, een rolstoeltraining krijgen, een VR-bril uitproberen, de braintrainer of een tovertafel: het kon allemaal tijdens een avond vol workshops in het teken van ‘beleving’. Ook werd er heerlijk gegeten onder het genot van pianomuziek.

Kleine gebaren, grote effecten

Op locatie Het Ellertsveld in Schoonoord hebben bewoners samen hard gewerkt om alle mantelzorgers een klein presentje te kunnen geven: bonbons van Ferrero Rocher (die overheerlijke ‘gouden’ bonbons) met een hartverwarmende boodschap: ‘mantelzorgers, jullie zijn goud waard!’. Op locatie De Schutse in Coevorden was vorige week een groot bord met daarop een dankwoord voor alle mantelzorgers. Ook zij kregen een chocoladeverrassing.

Wandeling, bezoek gevangenismuseum en buffet voor mantelzorgers (Tonckenshuys, Zuidwolde)

Gemeente De Wolden heeft veel waardering voor het werk van mantelzorgers. Uit waardering voor al het werk werden alle mantelzorgers in de gemeente op diverse dagen in het zonnetje gezet. Onder begeleiding van een gids werd er gewandeld en aansluitend konden mantelzorgers genieten van een lunch. Ook konden mantelzorgers deelnemen aan een rondleiding in het gevangenismuseum en hierna gebruikmaken van een buffet. Tonckenshuys organiseerde deze dagen samen met Welzijn de Wolden, Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe, de ouderenbond en Zorggroep Noorderboog.