Vrijwilligers schenken Weidesteyn elektrische rolstoelfiets › Treant Zorggroep

Vrijwilligers schenken Weidesteyn elektrische rolstoelfiets

Geplaatst op: 3 september 2013

Vrijwilligerswerk loont. Dat bleek toen vrijwilligers onlangs een spiksplinternieuwe elektrische rolstoelfiets naar binnen reden in Advies- en Behandelcentrum Weidesteyn in Hoogeveen. Na ruim 35 jaar sparen konden zij de opbrengst van de vrijdagmiddagsoos in Weidesteyn, onderdeel van Zorgpalet, verzilveren.

Jen Strijker begon ruim 35 jaar geleden samen met haar man als vrijwilliger op de vrijdagmiddagsoos. Later sloten dochter Diny Dekker en vriendin Manny de Jong hierbij aan. “Al die jaren hebben we het verschil tussen de opbrengst van de drank en de inkoopprijs in een spaarpot gedaan”, vertelt Diny Dekker. “Dat geld wilden we nu ten goede schenken aan alle bewoners van Weidesteyn”. De keuze viel op de aanschaf van een elektrische rolstoelfiets. Een fiets waarmee ouderen in een rolstoel samen met een familielid, vriend of vrijwilliger op pad kunnen.

Activiteitenbegeleidster Els de Jong prijst de inzet van de vrijwilligers. “De vrijdagmiddagsoos is een mooi moment voor bewoners en cliënten om de week af te sluiten. Mensen komen samen en zoeken elkaar op. Om dit mogelijk te maken, kunnen we niet zonder vrijwilligers.” Ook interesse om vrijwilliger te worden? Neem dan contact op met vrijwilligerscoördinator Jolanda Nijmeijer, via nijmeijer.j@zorgpalet.nl.

[Op de foto boven: De nieuwe elektrische rolstoelfiets. Voor op de fiets Jen Strijker, fietsend Manny de Jonge. V.l.n.r. Mevrouw Van Leeuwen, Linsey Smit, Antonie van Turnhout, Els de Jong, Belinda Kramer en Martijn Ellerie. Op de foto ontbreekt Diny Dekker.
Fotograaf: Sander Drooglever]