Vrijwilligers aan de slag op ouderenafdeling Scheper Ziekenhuis › Treant Zorggroep

Vrijwilligers aan de slag op ouderenafdeling Scheper Ziekenhuis

Geplaatst op: 5 februari 2014

Om het welzijn van ouderen tijdens ziekenhuisopname te verhogen, zijn op de afdeling Geriatrie (afdeling voor ouderengeneeskunde) van het Scheper Ziekenhuis sinds kort tien vrijwilligers actief. Ze helpen ouderen bij het kiezen van een maaltijd en lezen voor uit de krant of een boek. Ook brengen ze bezoekjes aan individuele patiënten, voor een gezellig praatje of om de dag door te nemen.

De vrijwilligers ondersteunen de activiteitenbegeleiders en verpleegkundigen van de Emmer afdeling en zijn daarmee een belangrijke aanvulling op de zorg voor de kwetsbare ouderen, mantelzorgers en familieleden die er verblijven. Ze nemen de tijd en geven hen net dat beetje extra aandacht dat ouderen nodig hebben. Even samen een rondje over de afdeling lopen bijvoorbeeld. De vrijwilligers brengen de buitenwereld binnen en ondersteunen het medisch personeel. Zij kunnen zich zo nog meer focussen op de professionele zorg voor de patiënten.

Afdeling Geriatrie
Op de afdeling Geriatrie verblijven kwetsbare oudere patiënten die vaak meerdere aandoeningen tegelijk hebben. Meestal een combinatie van lichamelijke, psychische en sociale problemen, zoals mobiliteitsproblemen en vallen, geheugenproblemen en eenzaamheid. De afdeling is gespecialiseerd in preventie, diagnostiek en behandeling van ziekten van ouderen.