Vrienden van De Horst schenken nieuwe televisies aan palliatieve afdeling › Treant Zorggroep

Vrienden van De Horst schenken nieuwe televisies aan palliatieve afdeling

Geplaatst op: 8 maart 2019

Je weet dat je niet meer beter wordt en dat het einde in zicht is. In je laatste levensfase heb je dan graag je eigen spullen om je heen en wil je je zo comfortabel mogelijk voelen. Dus gewoon net zoals thuis televisie kunnen kijken of je favoriete series op Netflix volgen vanuit een lekkere relaxstoel. Op afdeling de Esch (zorglocatie de Horst) in Emmen is dat sinds kort mogelijk door de aanschaf van nieuwe televisies en relaxstoelen.

Verlengstuk van thuis

Op palliatieve afdeling De Esch zijn zes kamers ingericht voor de cliënten. “Eigenlijk is het een verlengstuk van thuis’, vertelt verpleegkundige Minou Veenstra. Mensen mogen de ruimte inrichten met hun eigen spullen en wanddecoratie. Tot voor kort namen ze hun eigen televisie mee. Nu hoeft dat dus niet meer. “Laatst hadden we een cliënte van 50 jaar die uitbehandeld was. In de tijd die restte, heeft ze er ontzettend van genoten dat er een mooie televisie in de kamer was. Samen met haar dochter heeft ze veel kunnen ‘Netflixen”. Ze is inmiddels overleden”, zegt verpleegkundige Channa Maatje.

Gul gebaar

Stichting Vrienden van De Horst, die geld inzamelt ten bate van De Horst, nam de kosten voor de aanschaf van de televisies voor haar rekening. De relaxstoelen werden door de zorglocatie zelf aangeschaft. De beide verpleegkundigen zijn blij met het gulle gebaar van de stichting Vrienden van De Horst. Voorzitter Elly Rodenburg: “Toen het verzoek voor de nieuwe televisies bij ons binnen kwam, zeiden we direct: ‘dit gaan we doen.’ Zo kunnen we een mooie bijdrage leveren aan een stukje kwaliteit van leven in deze laatste levensfase.“ De combinatie van nieuwe televisies met de relaxstoelen is echt een meerwaarde voor de cliënten. “Op die manier kunnen ze toch even een andere houding aannemen dan alleen in bed liggen”, aldus verpleegkundige Minou.

Vrienden van de Horst-voorzitter Elly Rodenburg zit  in één van de kamers tv te kijken in de nieuwe relaxstoel met aan de tafel verpleegkundigen Channa en Minou
Vrienden van de Horst-voorzitter Elly Rodenburg zit in één van de kamers tv te kijken in de nieuwe relaxstoel met aan de tafel verpleegkundigen Channa en Minou

Gerelateerde locaties