Voorlichtingsmiddag over parkinson › Treant Zorggroep

Voorlichtingsmiddag over parkinson

Geplaatst op: 7 oktober 2013

Op donderdag 24 oktober organiseert Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen een voorlichtingsmiddag over de ziekte van Parkinson. Tijdens de bijeenkomst geeft het revalidatieteam uitleg over het multidisciplinaire onderzoek en de revalidatiemogelijkheden.

Parkinson is een ziekte waarbij zenuwcellen in de middenhersenen langzaam afsterven. Hierdoor kunnen problemen ontstaan bij bijvoorbeeld bewegen en praten. Tijdens de voorlichtingsmiddag geeft revalidatiearts C. Smallenbroek informatie over de revalidatiemogelijkheden. Logopedist A. Westerveld vertelt onder andere over de verstaanbaarheid van het spreken, slikken of speekselverlies. Ergotherapeut C. Sangers en fysiotherapeut M. Stolp gaan in op het omgaan met problemen in het dagelijks leven, zoals omdraaien in bed, de angst om te vallen en schrijfproblemen. Maatschappelijk werker M. Tindemans vertelt over het effect dat de ziekte heeft op de parkinsonpatiënt en zijn/haar naasten en hoe zij hier mee om kunnen gaan.

Aanmelden
De voorlichtingsmiddag vindt plaats op donderdag 24 oktober van 15.00 tot 17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur). Locatie: Grote Zaal Ziekenhuis Bethesda, dr. G.H. Amshoffweg 1 in Hoogeveen. Aanmelden kan tot 22 oktober via: revalidatie@bethesda.nl of (0528) 286 528. De bijeenkomst is bedoeld voor parkinsonpatiënten en hun naasten.