Voorlichtingsbijeenkomst over lymfoedeem › Treant Zorggroep

Voorlichtingsbijeenkomst over lymfoedeem

Geplaatst op: 21 oktober 2014

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen en Borstkankervereniging Nederland (BVN) houden op woensdagavond 5 november een voorlichtingsbijeenkomst over lymfoedeem. De bijeenkomst wordt gehouden in inloophuis Sigrid’s Garden en is bedoeld voor (ex)kankerpatiënten, hun naasten en andere belangstellenden.

Mevrouw M. Smallegange (oedeemtherapeut) en mevrouw I. Kiewiet (verpleegkundig specialist mammapoli) van het Scheper Ziekenhuis vertellen op de informatieavond over lymfoedeem. Lymfoedeem is ophoping van lymfevocht doordat de afvoer van lymfevocht in de lymfeklieren verstoord is. Dit kan ontstaan door de behandeling van borstkanker, groei van de tumor in de lymfeklieren en door uitzaaiingen. Tijdens de bijeenkomst is er ook gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen met lotgenoten uit te wisselen. Schriftelijk voorlichtingsmateriaal is aanwezig.

Sigrid’s Garden is een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten waar zij elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten. Het inloophuis bevindt zich aan de Weerdingerstraat 252c in Emmen. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Koffie en thee staat klaar vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis.

Voor informatie en opgave kunnen belangstellenden contact opnemen met Mieke Kuilder, verpleegkundig specialist oncologie van het Scheper Ziekenhuis via telefoonnummer (0591) 69 13 74 of per e-mail via m.kuilder@sze.nl. Aanmelden kan tot 5 november.