Voorlichtingsbijeenkomst over hormonale therapie bij borstkanker › Treant Zorggroep

Voorlichtingsbijeenkomst over hormonale therapie bij borstkanker

Geplaatst op: 23 oktober 2013

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen en Borstkankervereniging Nederland (BVN) organiseren op woensdag 6 november een voorlichtingsbijeenkomst over hormonale therapie bij borstkanker. De bijeenkomst wordt gehouden in inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen en is bedoeld voor (ex)kankerpatiënten, hun naasten en andere belangstellenden.

Hormonale therapie is een behandeling van kanker met antihormonen. Sommige kankergezwellen zijn hormoongevoelig. Dit betekent dat ze dan beter delen en groeien als er hormonen aanwezig zijn. Met hormonale therapie wordt de werking van deze hormonen geblokkeerd of geremd.

Tijdens de bijeenkomst vertelt mevrouw F.J.S. Netters, internist-oncoloog in het Scheper Ziekenhuis over hormonale therapie bij borstkanker. Mevrouw M. Fissering, verpleegkundige bij Care for Women, (gespecialiseerd in gezondheid van vrouwen) vertelt over het omgaan met de bijwerkingen van hormonale therapie. Veelvoorkomende bijwerkingen zijn bijvoorbeeld overgangsklachten, misselijkheid, spier- en gewrichtsklachten, botontkalking en gewichtstoename. Verder is er gelegenheid tot het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen met lotgenoten. Schriftelijk voorlichtingsmateriaal is aanwezig.

Sigrid’s Garden is een inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten waar zij elkaar in een ontspannen sfeer kunnen ontmoeten. Het inloophuis bevindt zich aan de Weerdingerstraat 252c in Emmen. De bijeenkomst start om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Koffie en thee staat klaar vanaf 19.00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden is nodig. Dat kan tot 5 november.
Voor informatie en opgave kunnen belangstellenden contact opnemen met Mieke Kuilder, verpleegkundig specialist oncologie van het Scheper Ziekenhuis via telefoonnummer (0591) 691 374 of per e-mail via m.kuilder@sze.nl.