Voorlichtingsavond urine-incontinentie bij vrouwen op 28 april in Scheper › Treant Zorggroep

Voorlichtingsavond urine-incontinentie bij vrouwen op 28 april in Scheper

Geplaatst op: 14 april 2015

Op dinsdagavond 28 april organiseert de continentiepolikliniek van ziekenhuislocatie Scheper, onderdeel van Treant Zorggroep, een voorlichtingsavond over urine-incontinentie bij vrouwen. Tijdens de avond wordt verteld wat urine-incontinentie is en over de vormen waarin het kan bestaan. Ook worden de onderzoeken toegelicht waarmee men kan vaststellen wat er aan de hand is, welke behandelingen er mogelijk zijn, hoe men via de huisarts bij de continentiepolikliniek terecht kan komen en wat er gebeurt tijdens een afspraak op de polikliniek.

De continentiepolikliniek is een samenwerking van de afdelingen Urologie, Gynaecologie en Bekkenfysiotherapie. De sprekers tijdens de voorlichtingsavond zijn dan ook de leden van het team van de polikliniek: bekkenfysiotherapeuten Ada Ponstein en Anita Drenth, gynaecoloog Andreas Henke, uroloog Jikke Bootsma en Susan Mulder, physician assistent in opleiding bij Urologie. Ook spreekt een gespecialiseerd incontinentieverpleegkundige van de polikliniek Urologie.

Aanmelden
De avond vindt plaats op dinsdag 28 april van 19.00 tot 20.30 uur in het onderwijscentrum in het Scheper. Aanmelden voor de voorlichtingsavond kan via het online inschrijfformulier. Voor meer informatie over de avond kan men bellen met de continentiepolikliniek: 0591 691 340.

Continentiepolikliniek
In ons land hebben ongeveer 30% van alle vrouwen last van een vorm van incontinentie. Veel vrouwen schamen zich voor urineverlies. Het beperkt ze in hun sociaal leven. Vaak zijn de problemen (grotendeels) op te lossen. Op de continentiepolikliniek krijgen vrouwen in korte tijd een beeld over het soort incontinentie, mogelijke oorzaak en de behandelingsmogelijkheden. Na aanmelding door de huisarts kunnen vrouwen op één dag tijdens een gecombineerde afspraak terecht voor een consult bij zowel de uroloog als de gynaecoloog. Nog dezelfde dag bekijkt het team (aangevuld door de afdeling fysiotherapie) wat het beste behandelingsvoorstel is.