Voorlichtingsavond overgangsklachten in Scheper op 26 mei › Treant Zorggroep

Voorlichtingsavond overgangsklachten in Scheper op 26 mei

Geplaatst op: 6 mei 2015

Op dinsdag 26 mei organiseert het Menopauze Informatiecentrum van ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, onderdeel van Treant Zorggroep, een voorlichtingsavond voor vrouwen met overgangsklachten.

Tijdens de bijeenkomst kan men kennismaken met de werkwijze van het Menopauze Informatiecentrum en de laatste ontwikkelingen op het gebied van hormoontherapie. Ook vertellen drs. J.M. Burggraaff en menopauzeconsulente L. Moddejonge deze avond over hoe vrouwen overgangsklachten met hormonale en alternatieve behandeling kunnen verminderen. De toegang is gratis.

Aanmelden
De avond vindt plaats op dinsdag 26 mei van 19.30 tot 21.30 uur in vergaderzaal 1 en 2 van het Scheper. Aanmelden voor de voorlichtingsavond kan via de website van het Scheper of telefonisch via 0591 691 340 (maandag t/m vrijdag na 13.30 uur).

Menopauze Informatiecentrum
In de menopauze, ook wel overgang genoemd, krijgt de vrouw onder invloed van hormonen te maken met allerlei lichamelijke veranderingen. Bij de meeste vrouwen vindt de menopauze plaats tussen de 45 en 55 jaar. Sommige vrouwen ondervinden nauwelijks problemen tijdens de overgang. Andere vrouwen hebben diverse lichamelijke en psychische klachten. In het Menopauze Informatiecentrum van het Scheper kunnen vrouwen terecht voor informatie over de overgang en behandeling van overgangsklachten.