Voorlichting overgangsklachten op 18 november › Treant Zorggroep

Voorlichting overgangsklachten op 18 november

Geplaatst op: 29 oktober 2014

Op dinsdag 18 november organiseert het Menopauze Informatiecentrum van het Scheper Ziekenhuis in Emmen een voorlichtingsavond voor vrouwen met overgangsklachten.

Tijdens de bijeenkomst kan men kennismaken met de werkwijze van het Menopauze Informatiecentrum en de laatste ontwikkelingen op het gebied van hormoontherapie. Ook vertellen drs. J.M. Burggraaff en menopauzeconsulente L. Moddejonge deze avond over hoe vrouwen overgangsklachten met hormonale en alternatieve behandeling kunnen verminderen. De toegang is gratis.De avond vindt plaats op dinsdag 18 november van 19.30 tot 21.30 uur in vergaderzaal 2 en 3 van het Scheper Ziekenhuis. 

Menopauze Informatiecentrum
In de menopauze, ook wel overgang genoemd, krijgt de vrouw onder invloed van hormonen te maken met allerlei lichamelijke veranderingen. Bij de meeste vrouwen vindt de menopauze plaats tussen de 45 en 55 jaar. Sommige vrouwen ondervinden nauwelijks problemen tijdens de overgang. Andere vrouwen hebben diverse lichamelijke en psychische klachten. In het Menopauze Informatiecentrum van het Scheper Ziekenhuis kunnen vrouwen terecht voor informatie over de overgang en behandeling van overgangsklachten.

Aanmelden niet meer mogelijk
Voor deze bijeenkomst is het maximum aantal deelnemers bereikt. Aanmelden is dan ook niet meer mogelijk. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met het secretariaat, 0591 691 340 (maandag t/m vrijdag na 13.30 uur).