Voorlichting over prostaatkanker en psychische gevolgen in Emmen › Treant Zorggroep

Voorlichting over prostaatkanker en psychische gevolgen in Emmen

Geplaatst op: 22 oktober 2015

Op woensdag 18 november is er in inloophuis Sigrid’s Garden in Emmen een voorlichtingsavond over prostaatkanker en de psychische gevolgen daarvan. Deze avond is voor mensen die kanker hebben of hebben gehad, hun naasten en andere belangstellenden. De voorlichting wordt mede georganiseerd door psycho-oncologisch centrum Het Behouden Huys in Emmen, ProstaatKankerStichting.nl en ziekenhuislocatie Scheper in Emmen, onderdeel van Treant Zorggroep.

Uroloog Ben Knipscheer van Treant Zorggroep vertelt over de behandeling bij prostaatkanker en de ontwikkelingen hierin. Medisch psycholoog Gerda Kort van psycho-oncologisch Het Behouden Huys in Emmen spreekt over de psychosociale effecten en impact van prostaatkanker op de patiënt en het gezin en familie. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden
De avond vindt plaats op woensdag 18 november van 19.30 tot 22.00 uur in Sigrid’s Garden aan de Weerdingerstraat 252c in Emmen. Vanaf 19.00 uur staan koffie en thee klaar. De entree is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via het online aanmeldformulier of door te mailen naar prostaatkankeravond@treant.nl.

Prostaatkanker
Prostaatkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen. Jaarlijks wordt in Nederland bij meer dan 10.000 mannen prostaatkanker vastgesteld. In ruim 70 procent van de gevallen gaat het om mannen van 65 jaar of ouder. Prostaatkanker groeit langzaam, maar kan uitzaaien naar de botten of lymfeklieren. Voor veel mannen betekent de diagnose ‘prostaatkanker’ een periode van twijfel, angst en onzekerheid. Ook vinden veel mannen het lastig om over te spreken. Dit kan leiden tot psychische problemen waar ook de naasten mee te maken krijgen.