‘Volledige aandacht tijdens revalidatie’ › Treant Zorggroep

‘Volledige aandacht tijdens revalidatie’

Geplaatst op: 20 augustus 2018

Mevrouw Alkema (87) jaar uit Zuidwolde is een maand geleden letterlijk over haar eigen benen gestruikeld en gevallen. Daarbij brak ze haar heup. Lees hieronder haar verhaal.

Ik werd geopereerd op ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen. Na mijn operatie ging ik naar naastgelegen woonzorgcentrum Weidesteyn om te revalideren. Ik woon nog samen met mijn man en hoop het dagelijkse leven thuis weer zo snel mogelijk te kunnen oppakken. Vier jaar geleden verbleef ik na een bekkenbreuk tijdelijk in Olden Kinholt, ook een woonzorglocatie van Treant. Ik ben dus wel een ervaringsdeskundige als het om Treant gaat.

Volledige aandacht

Zowel in Weidesteyn als Olden Kinholt is de zorg uitstekend. In Olden Kinholt had ik een eigen kamer, dat was erg prettig. Nu deel ik een kamer met een andere bewoner en dat is ook prima. Met een gebroken heup ben je volledig afhankelijk. De medewerkers gaan zorgvuldig met mij om en iedereen is erg aardig. Ik heb het gevoel dat ik volledige aandacht krijg en heb nooit een gehaast gevoel kunnen bespeuren. Daarnaast heb ik de vrijheid aan te geven wat ik zelf wil. Als ik op mijn kamer wil blijven dan kan dat.

Dagboek

Op de afdeling kom je bewoners tegen van allerlei pluimage. Ik observeer graag en schrijf dat wat me opvalt in mijn dagboek. Daar schrijf ik ook in hoe ik me voel en of ik pijn heb. Dat dagboek schrijf ik puur voor mezelf. Ik heb vroeger veel gereisd, dat verruimt je blik op de wereld. En ik heb in het onderwijs gewerkt, misschien dat daar mijn voorkeur voor observatie en schrijven vandaan komt. 

Het is hier prima vertoeven!

Prima vertoeven

De sfeer op de afdeling in Weidesteyn is goed. Ik hoor niet veel kritische geluiden. Zelfs niet over het eten! Dat is over het algemeen gewoon goed. Ik ben zelf ook niet al te moeilijk. Ik zit nu eenmaal in deze situatie en dan is het hier prima vertoeven! Wat me wel is opgevallen de laatste week, is dat er soms weinig personeel is. 

Gerelateerde locaties