Verbouwing fysiotherapie Bethesda afgerond › Treant Zorggroep

Verbouwing fysiotherapie Bethesda afgerond

Geplaatst op: 11 maart 2016

Op de zesde verdieping van ziekenhuislocatie Bethesda, onderdeel van Treant Zorggroep, werd de laatste weken druk getimmerd aan nieuwe ruimtes op de afdeling Fysiotherapie. De afdeling is grondig gerenoveerd en volledig in de nieuwe huisstijl opgeleverd. De nieuw ingerichte behandelkamers voldoen weer aan de meest recente eisen. In de oefenruimte kunnen patiënten vanaf nu trainen met nieuwe (kracht)apparaten.

Reinilda Neijmeijer, hoofd Paramedische zorg en Revalidatiegeneeskunde, legt uit waarom deze verbouwing nodig was: ‘Fysiotherapie heeft de afgelopen jaren een ontwikkeling doorgemaakt van individuele behandelingen naar groepsbehandelingen. De afdeling is daar nu op aangepast. De patiënten kunnen nu gebruikmaken van mooie kleed- en doucheruimtes en kluisjes. Er zijn krachtapparaten geplaatst zodat patiënten, naast oefeningen op cardioapparaten als de fiets of loopband, met gewichten kunnen trainen. De zaal biedt meer ruimte voor sport en spel. Het trainingsprogramma voor de hartpatiënten voldoet nu aan de nieuwste landelijke richtlijnen.’ Patiënten die veel gebruikmaken van de oefenruimte zijn onder meer hart- en longrevalidatiepatiënten.

Niet alleen de oefenruimte is aangepast, ook de gang van fysiotherapie en aangrenzende ruimtes van bijvoorbeeld bekkenfysiotherapie en de hartrevalidatieverpleegkundige zijn opgefrist. De polikliniek Diëtetiek is daar ook heen verhuisd vanuit het Icaregebouw.